AEGON

AEGON sluit 1000ste collectieve levensloopcontract

De gemeente Amsterdam is de 1.000ste werkgever die bij AEGON een collectief levensloopcontract voor de medewerkers heeft afgesloten. Naast de 22.000 medewerkers van Gemeente Amsterdam, kunnen inmiddels ruim 600.000 werknemers gebruik maken van een gunstig collectief levensloopcontract via AEGON. AEGON is uitgegroeid tot de grootste verzekeraar op de levensloopmarkt.

Het 1.000ste collectieve levensloopcontract kwam tot stand door bemiddeling van VGA Verzekeringen, het intermediairbedrijf speciaal voor medewerkers van de Gemeente Amsterdam.

Veel kleinere werkgevers nog geen collectief contract

Marcel Holtrop, verkoopdirecteur Intermediair bij AEGON Nederland: âWe zijn optimistisch over levensloop. Onze ervaring leert dat de deelnamegraad van werknemers stijgt door goede voorlichting én een werkgeversbijdrage in de levenslooppot. Onze kracht zit, naast een goed product, in het ondersteunen van werkgevers om de deelnamegraad te verhogen. Denk hierbij aan medewerkersbijeenkomsten, informatie via het intranet van werkgevers, een e-learningtool voor HR-functionarissen, informatiepakketten en online inschrijven. Dat aanbod slaat aan bij werkgevers, getuige het grote aantal collectieve levensloopcontracten.â

Voordelen collectief contract

Een collectieve afspraak biedt werknemers het voordeel van een hogere spaarrente. Ook voor werkgevers biedt een collectieve levensloopregeling veel voordelen, omdat AEGON een groot deel van de administratieve verwerking overneemt en ondersteunt bij de voorlichting aan werknemers.

AEGON LevensloopRekening

De AEGON LevensloopRekening biedt de mogelijkheden voor tussentijds of eerder stoppen met werken. Via de AEGON LevensloopRekening kan een werknemer sparen, beleggen of een combinatie van beiden. Kiest de werknemer voor sparen dan biedt AEGON een gunstige spaarrente. Kiest de werknemer voor beleggen, dan heeft AEGON, naast VrijBeleggen, iets unieks: ProfielBeleggen. Bij ProfielBeleggen wordt de beleggingsmix naarmate de pensioendatum nadert steeds minder risicovol. Ook kan gekozen worden voor een inleggarantie, zodat de uitkering is veilig gesteld.

21-09-2006