Digitale Gemeente Houten

'Getronics welkom, maar niet op deze plek'

donderdag 21 september 2006 - Bron: Trefpunt (Léon van Zijl)

HOUTEN - De rechter heeft vrijdag de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Getronics/Pink Roccade aan de Koppeling met onmiddellijke ingang stilgelegd.

Een overwinning voor de omwonenden die gang van zaken rond de bouw van het gebouw aanhangig maakten. Maar ook
zij weten dat uitstel in dit geval geen definitief afstel betekent. Een bouwpauze dus.

De rechterlijke uitspraak is een tegenvaller voor bouwer Dura/Vermeer die al twee weken aan het heien is, ondanks dat men wist dat de zaak bij de rechter lag. Echter: men beschikt wèl over een officiële bouwvergunning.

De rechter koos voor een voorlopige bouwstop, omdat hem tal van zaken -zoals de verleende bouwvergunning- nog niet duidelijk zijn. Deze is niet onherroepelijk, maar als de bouw door was gegaan, zou het lastig zijn de bouw in de eindfase geheel af te gelasten.

De rechter gaat nu zelf een aantal zaken onderzoeken en heeft daarom zijn definitieve besluit in deze zaak voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Wie voor alle kosten zal moeten opdraaien is de grote vraag. De proceskosten zijn in ieder geval voor de gemeente. Het is aannemelijk dat de aannemer ook
de kosten voor de vertraging van de bouw op de gemeente zal verhalen.

Naaste bewoner Pieter Puijk, één van de appellanten, is blij met de bouwpauze: ''De gemeente is nu hard met de neus op de feiten gedrukt. De rechter oordeelt dat het cijferwerk niet goed is verricht. Ik herken inmiddels de lijn die men volgt: ze nemen op voorhand beslissingen, die dan moeilijk kunnen worden teruggedraaid. Onafhankelijk van de uiteindelijke uitslag, hopen we dat het de gemeente eindelijk duidelijk wordt dat er beter naar de bewoners moet worden geluisterd. De burger moet eerder en beter worden geïnformeerd over gemeentelijke plannen. Getronics is zeker welkom in Houten, maar niet op dié plek: dat is onverenigbaar met de omliggende woonwijken.''

Reactie
''De zinsdelen over het 'niet duidelijk zijn van de bouwvergunning' en 'het niet goed verrichten van het cijferwerk' stroken niet met de daadwerkelijke uitspraak van de rechter. Deze heeft tot op heden nog geen enkele uitspraak gedaan over de inhoud van de zaak'', zegt gemeentewoordvoerder Greetje Santing.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).