1e persbericht van donderdag 21 september 2006

Eindhoven, 21-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan van geluidsoverlast

De politie hield woensdag rond 22.30 uur een 46-jarige man uit Eindhoven aan. Hij zou geluidsoverlast veroorzaken in zijn woning aan de Moreelselaan. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Hij werd daarom meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek. De geluidsapparatuur is in beslag genomen.

Eindhoven: Politie controleert op snelheid

* De politie controleerde woensdag op de Winston Churchilllaan tussen 13.40 en 15.00 uur op snelheid. 960 voertuigen werden gecontroleerd. 79 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.


* Woensdag hield de politie een snelheidscontrole op de Karel de Grotelaan. Hier werden tussen 16.40 en 17.30 uur 1670 voertuigen gecontroleerd. 272 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid werd niet geregistreerd.

Helmond: Politie houdt verdachte aan van mishandeling en bedreiging

Donderdag hield de politie rond 02.45 uur in de woning van het slachtoffer een 47-jarige man uit Aarle Rixtel aan. De man was rond 02.15 uur in de tuin van een 54-jarige vrouw uit Helmond en zocht ruzie. De twee zijn bekenden van elkaar. De man gooide schoonmaakmiddel in de vijver. Toen de vrouw hem aansprak raakte de man over zijn toeren en brak hij de achterdeur open. Eenmaal binnen bedreigde hij de vrouw en sloeg en trapte hij haar. De vrouw liep hierbij kneuzingen en snijwonden op. De man is meegenomen en ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Koperen leidingen weggehaald vanaf dak bedrijvencomplex

Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 08.00 uur werden vanaf het dak van een bedrijvencomplex aan de Randweg koperen leidingen weggehaald. De leidingen dienden als bliksemgeleider.

Budel: Politie houdt twee mannen aan met inbrekersgereedschap

Donderdag hield de politie rond 00.30 uur op de Dr. Ant. Mathijsenstraat een 19-jarige man en een 17-jarige jongen met onbekende woon- of verblijfplaatsen aan. De twee stonden voor een gesloten benzinestation aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat. Eén van hen had een fiets bij zich. Bij controle bleken ze inbrekersgereedschap bij zich te hebben. Ook konden ze geen geldig legitimatiebewijs laten zien. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het gereedschap is in beslag genomen.

Eersel: Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft woensdag rond 23.45 uur op het Hint een 47-jarige man uit Hapert aangehouden. Hij was even daarvoor op het Hint met zijn auto betrokken bij aanrijding. Hij reed tegen een geparkeerde auto. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies een promillage van ruim 2,7. Het rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Geldrop: Insluiping bij een bedrijf

Woensdag werd tussen 18.00 en 18.45 uur ingeslopen bij een bedrijf aan de Nuenenseweg. Vier flatscreens zijn weggehaald. Een deur stond open vanwege de warmte. Bij het bedrijf is een blauwe Honda Civic met twee mannen gezien.