Hoogste punt nieuwbouwproject Dahliakwartier

Vestia rotterdam feijenoord

Bouwers vieren hoogste punt 1e fase van nieuwbouwproject Dahliakwartier traditioneel met pannenbier

Op dinsdag 19 september is het hoogste punt van de 1e fase Dahliakwartier bereikt en traditiegetrouw gevierd met pannenbier. Het nieuwbouwproject wordt gebouwd in opdracht van Vestia Rotterdam Feijenoord. Het project ligt aan de Lange Hilleweg in de wijk Bloemhof.

Spoedig verloop
De woningen in het Dahliakwartier worden in twee fases gebouwd. Eind december 2005 is er gestart met de bouw van de eerste fase. De eerste fase bestaat uit 45 eengezinswoningen, de woningen zijn nagenoeg allemaal verkocht. Hans Moerenhout, manager Vastgoedbeheer van Vestia Rotterdam Feijenoord, is erg tevreden over de voortgang: In december is de eerste paal geslagen. We liggen goed op schema en hopen de woningen van de eerste fase aan het einde van het tweede kwartaal 2007 op te kunnen leveren.

Start bouw 2e fase: informatiebijeenkomst 23 september
De bouw van de 2e fase van het Dahliakwartier is onlangs gestart. Deze fase bestaat uit 40 ruime woningen van 3 en 4 verdiepingen. Aannemingsbedrijf Panagro is bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de ondergrondse parkeergarage. Alle woningen in het Dahliakwartier hebben de beschikking over een parkeerplaats in de garage. Er zijn nog diverse woningen te koop. Zaterdag 23 september is er van 11.00 tot 13.00 uur een informatiebijeenkomst. Geïnteresseerden kunnen op de bouwlocatie aan de Lange Hilleweg de verkoopinformatie ophalen. Atta Makelaars is aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Bloemhof bloeit
Het project Dahliakwartier ligt in de wijk Bloemhof. Een vooroorlogse wijk die ongeveer vijftien jaar terug een grote stadsvernieuwingsoperatie heeft ondergaan. De bijzondere kenmerken van de wijk, zoals laagbouw, veel groen en tuintjes, zijn daarbij bewaard gebleven. Vestia Rotterdam Feijenoord hecht er samen met andere partijen aan om te investeren in Oud-Zuid. Ook nu staan er vernieuwingen op stapel. Het project Dahliakwartier maakt daar deel van uit.

Keuze in wonen
Een goed woonmilieu is één van de meest bepalende factoren voor de keuze om ergens te blijven of te gaan wonen. Vestia vindt dat de steden en dorpen waarin zij actief is een bont geheel aan woonmilieus moet bieden. Van jong tot oud, van zelfstandig tot zorgbehoevend en uiteraard voor alle inkomensgroepen. Om de keuze in wonen te optimaliseren investeert Vestia de komende jaren fors mee in de (rand)stedelijke gebieden waar zij actief is.


- einde persbericht -
Aan de redactie (