Nieuwe brochure over computersimulaties in het VO

Stichting ict op school

Op een zelfstandige, maar ondersteunde manier actief met de lesstof omgaan is wat veel docenten als een ideale manier van leren voor hun leerlingen zien. Onderzoekend leren is een manier van leren die aan deze eisen voldoet. Computersimulaties vormen vaak de basis voor leeromgevingen voor onderzoekend leren. De Kennisrotonde van Ict op School geeft een brochure over dit onderwerp uit.

Wat weten we over....computersimulaties in het VO?
Deze brochure is geschreven voor scholen in het voortgezet onderwijs. De lezer krijgt in de brochure een overzicht van kenmerken van computersimulaties en de kenmerken van het proces van onderzoekend leren. Daarnaast is er op praktische manier beschreven hoe onderzoekend leren met computersimulaties tot een effectief leerproces kan worden gemaakt. Ook is een aantal handige websites over simulaties op een rijtje gezet.

De Kennisrotonde, onderwijsinnovatie met ICT
De Kennisrotonde van Ict op School is een virtueel kennisnetwerk voor po- en vo-scholen in Nederland. Scholen kunnen hier grote en kleine ICT-vraagstukken indienen. Samen gaan we op zoek naar kennis die scholen kan helpen bij het leren vernieuwen met ICT. In de brochurereeks van de Kennisrotonde verschenen eerder:
Wat weten we over...taal en ICT?;
Wat weten we over.....rekenen en ICT?;
Wat weten we over...klassenmanagement en ICT?

Meer informatie?
De brochure downloaden? Ga naar www.kennisrotonde.nl voor meer informatie.
---