Politie Limburg-Zuid

Datum ( donderdag 21 september 2006

Geulle; hennepplantage geruimd

De Politie Limburg Zuid ontdekte gisteren, woensdag 20 september, in een pand aan het Kerkplein een hennepplantage. Deze werd geruimd en de eigenaar aangehouden. Omdat men over voldoende informatie en aanwijzingen beschikte stelden de agenten gisteren omstreeks 10.00 uur een nader onderzoek in naar de aanwezigheid van een kwekerij in dat pand. De woning bleek niet bewoond te zijn, maar geheel ingericht als hennepplantage. In totaal stonden daar 747 planten en de stroom werd illegaal afgetapt. Alle planten en de bijbehorende apparatuur (lampen, filters, ventilatoren en trafo's) zijn in beslag genomen. De woning werd gehuurd door een 49-jarige inwoner van Meerssen, die in het pand aanwezig was. Hij is aangehouden en voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Geleen; 1,9 promille

De bestuurder van een auto werd vanochtend in Geleen betrapt met het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omstreeks 00.30 uur zag een politiepatrouille de 38-jarige inwoner van Geleen met zijn auto vanaf een parkeerplaats de Jos Klijnenlaan oprijden. Aangezien de man slingerend over de weg reed, werd hij op de Rubensstraat langs de kant van de weg gezet. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en de ademanalyse wees uit dat hij 1,9 promille in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Landgraaf; insulinespuit

Bij een inbraak in een personenauto in Landgraaf werd gisteren, woensdag 20 september, een insulinespuit met 200cc insuline meegenomen. Dit kan gevaar opleveren voor kinderen. De 58-jarige inwoner van Kerkrade was op bezoek bij kennissen aan de Montforstraat in Landgraaf. Toen hij terug bij zijn auto kwam, zag hij daarin was ingebroken en spullen waren gestolen. Ook namen de dader(s) een spuit mee waarin 200cc insuline zat. Voor kinderen, die hiermee in aanraking komen, kan dit medicijn gevaarlijk zijn. Diegene die deze spuit eventueel vinden kunnen deze het beste afgeven bij een politiebureau, huisartsenpost of apotheek.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --