Rechtbank Zutphen


Expositie De Kunstbende

Zutphen, 21 september 2006 - De Kunstbende exposeert van 21 september tot 29 november 2006 in de Centrale hal van het gerechtsgebouw te Zutphen.

De expositie is te bezoeken van 08.00 tot 17.00 uur aan de Martinetsingel 2 te Zutphen.

De Kunstbende
De Kunstbende is een creatieve activiteit binnen de Jeugdinrichting Rentray te Eefde. Deelnemers aan deze activiteit zijn jongeren van 12 tot en met 17 jaar die veelal met een OTS maatregel op Rentray Eefde zijn geplaatst.
Creatief bezig zijn biedt deze jongeren onder meer de mogelijkheid hun gevoelens een plek te geven. Binnen de hectiek van het leven in een inrichting is de Kunstbende voor hen een oase van rust. Vaak is een tekening of schildering het eerste positieve waarmee deze jongeren hun rentree in de maatschappij maken. Iedere tekening of schildering is doorwrocht van het gevoel wat een jongere in een inrichting als Rentray beleefd.
Hoe simpel of doorwerkt het werk ook lijkt, het blijft altijd opvallen door een sterke uitstraling en is het tastbare bewijs dat ook deze jongeren niet buiten de maatschappij geplaatst willen worden. Deze expositie brengt het werk van deze jongeren naar buiten, waarbij zij op een positieve wijze laten zien dat ook zij in het centrum van de maatschappij horen te staan.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 21 september 2006 Naar boven