Provincie Zuid-Holland

PROVINCIALE AFDELING
ZUID-HOLLAND www.cdazh.nl

Persbericht onder embargo tot donderdagavond 21 september 2006 20.00 uur.

Gedeputeerde Asje van Dijk (Sassenheim) kandidaat-lijsttrekker

CDA Zuid-Holland publiceert conceptverkiezingsprogramma en advies-kandidatenlijst voor nieuwe Statenperiode 2007-2011

DORDRECHT - Het CDA, met twintig fractieleden de grootste partij in Provinciale Staten van Zuid-Holland, heeft donderdagavond 21 september op het tweede openbare 'CDA-Plein' in Hotel Mercure te Dordrecht het conceptverkiezingsprogramma voor de Statenverkiezingen op 7 maart 2007 bekend gemaakt. Het programma heeft als motto Vertrouwen in Zuid-Holland. Vertrouwen in elkaar.

Voorzitter Reinier van Woerden van de Programmacommissie overhandigde het conceptprogramma officieel aan Arnoud Rodenburg, voorzitter van CDA Zuid-Holland (de grootste provinciale afdeling) en kandidaat-lijsttrekker Asje van Dijk. Op het CDA-Plein waren vertegenwoordigers van alle 85 Zuid-Hollandse CDA-afdelingen en een aantal Tweede- en Eerste-Kamerleden uit de provincie aanwezig.

Kandidatenlijst
Ook stelden de CDA-kandidaten uit Zuid-Holland die op de advieslijst staan voor de Statenverkiezingen zich voor aan de afdelingsbesturen. Kandidaat-lijsttrekker is Asje van Dijk uit Sassenheim, lid van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland voor o.a. economie, ruimtelijke ontwikkeling en arbeidsmarktbeleid. Er is geen tegenkandidaat gesteld. De plaatsen 2 tot en met 10 op de advieslijst (totaal 31 namen) worden bezet door achtereenvolgens Manita Koop (Delft), Hans Démoed (Hazerswoude), Elly van den Bosch (Oegstgeest), Yasar Vural (Maassluis), Peter Lamers (Rotterdam), Marco Heemskerk (Numansdorp), Etienne van Nassau ( Den Haag) en Marianne de Wild (Krimpen aan de Lek). De volledige advieskandidatenlijst staat op www.cdazh.nl

Reacties
De 85 CDA-afdelingen in Zuid-Holland kunnen tot donderdag 12 oktober tijdens een algemene ledenvergadering besluiten nemen over de advieslijst van de kandidaten en in te dienen amendementen op het conceptverkiezingsprogramma. Op 30 november a.s. wordt de advieslijst bekrachtigd en het verkiezingsprogramma na behandeling van de binnengekomen amendementen met de preadviezen van het provinciaal bestuur en de stemming daarover vastgesteld.

Uitnodiging voor de redactie en/of fotograaf.
U bent van harte welkom op het CDA-Plein in Dordrecht om 19.30 uur hedenavond in Hotel Mercure, Rijksstraatweg 30 (aan de A16) in Dordrecht.

Informatie:
Johan Burger, lid dagelijks bestuur CDA Zuid-Holland, mobiel 06 53 49 08 50. Dammis de Geus, lid Campagneteam CDA Zuid-Holland, 06 43 06 28 95

. Het volledige programma is met ingang van vrijdag 22 september te downloaden op www.cdazh.nl In de loop van hedenmiddag krijgt u onder embargo een persbericht aangeboden over de belangrijkste speerpunten in het programma.


---- --