Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 september 2006

Duo ontfutselt pincode van vermiste bankpas en doet aankoop

Markelo en Enschede

Op woensdag 20 september werd omstreeks 16.00 uur een diefstal van een pinpas gemeld bij de politie. Rond 10.00 uur die dag werd een 93-jarige Markeloër telefonisch benaderd door een hem onbekende man. Deze man vroeg de 93-jarige of hij zijn portemonnee kwijt was. Toen dit door de 93-jarige werd bevestigd, vroeg de man naar de pincode, die hem daarop werd gegeven. Toen de dochter van de 93-jarige de pinpas bij de bankwilde blokkeren, hoorde zij dat er met deze pas al een fors geldbedrag was opgenomen bij een geldautomaat en er ook een betaling mee was gedaan bij een winkel in Enschede.

De politie stelde daarop een onderzoek in. Aan de hand van bewakingsbeelden werden twee personen herkend, die een LCD televisie afrekenden en de betaling deden met de gestolen pinpas. Om 20.54 uur diezelfde dag kon de politie het tweetal, een 28-jarige Enschedeër en een 26-jarige Hengelose aanhouden in de woning van de 28-jarige. In de slaapkamer werd de LCD televisie aangetroffen, welke met de gestolen pinpas was gekocht. De politie nam de TV in beslag.

De 28-jarige verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde en bedreigde voortdurend de agenten. De belediging en de bedreiging zullen meegenomen worden in het proces-verbaal. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (06-120518)

Politie zoekt getuigen van ernstig ongeval

Haaksbergen

Op woensdag 20 september vond omstreeks 17.30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op het fietspad van de Eibergsestraat in Haaksbergen. Een 17-jarige jongen uit Haaksbergen reed met zijn bromscooter op genoemd fietspad en is op een bepaald moment tegen een boom gereden. Passanten vonden de 17-jarige liggend op het fietspad, hij was nauwelijks aanspreekbaar. De 17-jarige is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Over de oorzaak van de aanrijding tast de politie nog in het duister. Zij wil dan ook graag in contact komen met eventuele getuigen van deze aanrijding. Deze getuigen kunnen telefonisch contact opnemen met de politie in Haaksbergen via telefoonnummer 0900-8844. (06120601)

Fetser gewond bij aanrijding door auto

Hengelo

Bij een aanrijding op woensdag 20 september omstreeks 09.50 uur op de Swafertsweg in Hengelo raakte een 75-jarige Hengeloër gewond. Een 43-jarige Hengelose reed in een personenauto over genoemde weg, komende vanuit de richting Staringstraat. Zij verleende bij de fietsoversteekplaats geen voorrang aan de voor haar van links komende 75-jarige Hengeloër, die op zijn fiets de weg overstak. De 75-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06120316)

Bromfietser verleent geen voorrang

Enschede

Op woensdag 20 september vond omstreeks 16.50 uur een aanrijding plaats op de kruising Stokhorstlaan/Oldenzaalsestraat in Enschede. Een 25-jarige Enschedeër reed op een crossfiets over de Stokhorstlaan en naderde genoemde kruising. Hij wilde op deze kruising links af slaan en verleende daarbij geen voorrang aan een voor hem van links komende bromfietser, een 36-jarige man uit Bad Bentheim (D). De fietser raakte gewond en werd voor behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. 06-120582)

Aanhouding wegens diefstal pinpas

Enschede

De politie hield op woensdag 20 september een 28-jarige Enschedeër aan op verdenking van diefstal van een pinpas. De diefstal vond plaats op 26 augustus vanuit een woning aan de Preludestraat in Enschede. Met de pas, eigendom van een 24-jarige Enschedese, werd een geldbedrag opgenomen. De politie heeft de 28-jarige voor nader verhoor opgesloten. (06-109318)

Aanhouding wegens bedreiging

Hengelo

Op woensdag 20 september kwam omstreeks 22.30 uur bij de politie een telefonische bedreiging binnen, gericht tegen het leven van een politiemedewerker. Er werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld naar de persoon, die het telefoontje gepleegd had. Uit dat onderzoek werd de identiteit van de beller bekend. De politie hield de beller, een 37-jarige Hengeloër op donderdag 21 september om 00.55 uur aan in zijn woning. De telefoon, waarmee was gebeld, werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (06-120685)

Bromfietscontrole

Enschede

Op woensdag 20 september hield de politie de hele dag op meerdere locaties in Enschede een bromfietscontrole, bij voorkeur gericht op scooters. Op de Vierstraat en de Broekheurne Ring controleerde de politie in totaal 88 voertuigen: 60 scooters, 23 personenauto's en 5 motorfietsen. Daarvan werden in totaal 33 scooterrijders bekeurd, waarvan 14 voor teveel vermogen, 13 voor diverse gebreken aan het voertuig en 6 voor het niet hebben van een bromfietscertificaat. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht en een automobilist overschreed de maximum snelheid van 50 km/u.

Tijdens de controle werd een35-jarige Enschedese aangehouden wegens een openstaande boete van 625 euro of 24 dagen hechtenis. Een 18-jarige Enschedeër kan een proces-verbaal tegemoet zien wegens het niet voldoen aan bevel of vordering: hij reed op een bromfiets en bij het zien van de controle probeerde hij er tussenuit te gaan. Toen de agenten hem kort daarna lopend naast zijn bromfiets aantroffen, weigerde hij mee te werken en wist hij alsnog te ontkomen. Een 20-jarige Enschedeër weigerde eveneens mee te werken aan een onderzoek en werd daarop aangehouden. (06-120628)

Aanhouding wegens vervalsing exportpapieren van vrachtwagen

De Lutte

De douane verzocht de komst van de politie in verband met de controle van een vrachtwagen aan de grensovergang A1 De Lutte. De documenten van de vrachtwagen zouden niet in orde zijn.

De 22-jarige chauffeur/eigenaar van de vrachtwagen uit Sofia (Bulgarije) toonde een exportvergunning, welke vervalst was. Navraag bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer wees uit dat voor bedoelde vrachtwagen wel exporttoestemming was, waarmee het voertuig op een autoambulance vervoerd moet worden. Maar er was geen exportkenteken was afgegeven. De 22-jarige had daarop een exportdocument voor een ander voertuig aangepast aan de vrachtwagen. De politie hield de 22-jarige man aan. In overleg met justitie kon de chauffeur na betaling van een boete van 750 euro zijn weg vervolgen. (In Duitsland gelden andere regels) (06-120290)

Vreemdeling aangehouden met vals paspoort

Almelo

De politie is op 20 september om 15.00 uur verzocht te gaan naar het belastingkantoor aan de Stationstraat in Almelo. Daar probeerde een 23 jarige vreemdeling met een buitenlandse paspoort een sofi-nummer te krijgen. Bij controle bleek het paspoort van de vreemdeling een blanco gestolen origineel was. Hierop is de verdachte aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Onderzoek van de Technische Recherche leerde dat het paspoort vervalst te zijn. De politie gaat de verdachte horen over hoe hij in het bezit is gekomen van het betreffende paspoort en hoe hij Nederland is binnengekomen. (06-120498)

Navigatie houdt geen rekening met hoogte viaduct

Almelo

Een 66 jarige bestuurder van een bedrijfswagen uit Soest reed op wensdag 20 september rond 08.10 uur over de Schuilenburglaan. Ook bij de spoorwegviaduct vertrouwde de bestuurder volledig op zijn navigatie om op zijn bestemming te komen. De navigatie had echter geen rekening gehouden met de hoogte van zijn bedrijfswagen en de maximale doorrijhoogte van het viaduct. Het gevolg was dat de bedrijfsauto in het viaduct geheel klem kwam te staan. Ook nadat de lucht uit de banden was gelaten bewoog de auto niet. Uiteindelijk door het afsnijden van de laadbak kon de auto worden 'bevrijd'. Na inspectie van NS bleek het viaduct geen schade te hebben opgelopen. (06-120328)

Fietser zwaar gewond na verkeersongeval

Almelo

Op woensdag 20 september om 17.45 uur heeft aan de Hofstraat in Almelo een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser. De fietser, 85 jarige inwoner van Almelo, is opgenomen op de IC-afdeling van het ziekenhuis. De fietser reed op zijn fiets over de Hofstraat in de richting van Limburgsingel. Een 25 jarige bestuurder van een taxibus uit Almelo reed op dat moment achter de fietser. Op een gegeven moment sloeg de fietser plotseling linksaf. Hierdoor kwam de voorzijde van de taxibus in aanraking met de fietser. (06-120619)

Levensgevaarlijk: man rijdt 66 km te hard

Aadorp

Op verzoek van het Koninklijk Marechaussee heeft de politie op 20 september om 12.45 uur aan de Bedrijvenpark Twente in Aadorp een 29 jarige inwoner van Goor aangehouden. Het Koninklijk Marechaussee had de man staande gehouden omdat hij 146 km per uur reed waar maximaal 80 km per uur was toegestaan. Daarbij zou hij ook een vrachtwagen in een bocht hebben gepasseerd. Gezien de gevaarzetting (snelheid en inhalen in de bocht) en het feit dat hij geen rijbewijs bij zich had werd besloten de auto in beslag te nemen. Toen de ouders het rijbewijs naar het bureau brachten is de auto teruggegeven. Het rijbewijs van de verdachte is wel ingevorderd. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-120419)

Eén gewonde bij aanrijding drie voertuigen

Wierden

Op 20 september om 12.10 uur heeft aan de bedrijvenparksingel in Wierden een kopstaartaanrijding plaatsgevonden waarbij drie voertuigen zijn betrokken. Een 46 jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Wierden is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en kon daarna het ziekenhuis weer verlaten.

De 46 jarige bestuurder moest flink remmen omdat een vrachtwagen voor hem op de Bedrijvenparksingel voor het rode verkeerslicht moest remmen. Achter de 46 jarige was een Russische personenauto en daarachter weer een vrachtwagen met een oplegger. Deze vrachtwagen kon op een gegeven moment niet meer ontwijken en botste op de Russische auto die op zijn beurt weer tegen de achterzijde van de 46 jarige knalde. (06-120385).

Monique Oude Wolbers en Kadir Yildirim: 053-4555588


---- --