Gemeente Utrecht

PARTICULIEREN ONTWIKKELEN GEZAMENLIJK WONINGEN IN JOHANNITERVELD

Woensdag 4 oktober start verkoop van de eerste 18 kavels

In Johanniterveld, gelegen in de Leidsche Rijn-wijk Het Zand, geeft de gemeente Utrecht 34 kavels uit. Bijzonder aan dit project is dat particulieren hier gezamenlijk optrekken om op een voordelige en snelle manier hun woning te ontwikkelen. Onafhankelijk adviesbureau KUUB begeleidt en faciliteert dit proces. Om geïnteresseerden te informeren over dit unieke project, is er woensdag 4 oktober een informatieavond in Informatiecentrum Leidsche Rijn. Op dat moment start tevens de verkoop van de eerste 18 kavels.

Johanniterveld ligt in de wijk Het Zand (Leidsche Rijn Utrecht). De kavels zijn verdeeld over vijf hofjes en ingepast in een bestaand landschap met oude bomen, boerderijen en landweggetjes. De kaveloppervlakte varieert van ca. 300 m2 tot ca. 600 m2. Er is één kavel van bijna 1000 m2. De grondprijs is vanaf ca. ¤ 190.000 incl. BTW (een kavel van deze prijs met woning erbij komt uit op ongeveer ¤ 450.000).

Projectmatig particulier opdrachtgeverschap

De manier van ontwikkelen in Johanniterveld heet projectmatig particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat particulieren het ontwikkel- en bouwtraject van hun eigen woning, gezamenlijk met de andere kavelnemers doorlopen. Met andere woorden: zij treden samen op als ontwikkelaar. Dit levert de volgende voordelen op: besparing bouwkosten door schaalvoordeel, directe invloed op het ontwikkelproces, goede begeleiding, snelle ontwikkeling en veel keuzevrijheid. De gemeente Utrecht heeft onafhankelijk adviesbureau KUUB ingeschakeld om dit traject te begeleiden. Gedurende het hele proces van inschrijving en architectenkeuze tot oplevering begeleidt, ondersteunt en adviseert KUUB de kavelnemers.

Informatieavond op 4 oktober

Gemeente Utrecht en KUUB organiseren gezamenlijk een informatieavond om geïnteresseerden te informeren over het project. Deze vindt plaats op woensdag 4 oktober in Informatiecentrum Leidsche Rijn (Verlengde Vleutenseweg 32a) tussen 19.30 en 21.00 uur. Ontvangst is vanaf 19.00 uur.

Vanaf 4 oktober is de verkoopdocumentatie beschikbaar. Inschrijven voor de loting van de kavels is mogelijk tot en met woensdag 18 oktober, 12.00 uur. Meer informatie: www.vrijekavelsleidscherijn.nl of www.kuub.info.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek van der Sanden, communicatiebureau, 030 286 1692, moniek.van.der.sanden@utrecht.nl.

Of met : Welmoed Eppinga, Kuub centrum particuliere bouw, info@particulierebouw.nl, 06 - 28 244 224.