Ingezonden persbericht

LG Electronics helpt kleding uit de kreukels

Stoomwasmachine bespaart energie, tijd en moeite

Almere, 21 september 2006 - Technologie maakt het huishouden steeds makkelijker. LG Electronics gaat hierin telkens een stapje verder en pakt nu een van de meest irritante klusjes aan: strijken. LG's nieuwe stoomwasmachine beschikt over een speciaal wasprogramma dat de meeste kledingsstukken minder kreukelig maakt. Strijken wordt nagenoeg overbodig.

Na drie jaar ontwikkeling heeft LG met succes als eerste ter wereld de milieuvriendelijke stoomtechnologie geïntegreerd in een wasmachine. De stoomtechniek voorkomt niet alleen het krimpen van het wasgoed, kleding gaat ook veel langer mee. Bijkomend voordeel is dat het energieverbruik tot 21 procent lager uitvalt vergeleken met de traditionele wasmachines. Ook is 19 procent minder water nodig. En dat terwijl de was net zo schoon uit de machine komt. Een ander voordeel is dat stoom effectiever bacteriën vernietigt. Een uitkomst voor mensen met een allergie of voor baby- en kinderkleding. De 'Steam Direct Drive' is getest en goedgekeurd volgens de BAF-richtlijnen (British Allergy Foundation). Daarbij is duidelijk aangetoond dat de stoomwasmachine grote hoeveelheden allergenen voorkomt en uit de omgeving wegneemt.

Steam Refresh
Niet iedereen is een strijkwonder. Er zijn genoeg mensen die eerder de kreukels in de kleding strijken, dan eruit. Strijken leidt dan ook vaak tot irritaties en verhitte discussies in huis. Het programma Steam Refresh is speciaal bedoeld om kleding kort met stoom te verfrissen en de kreukels en geuren te verwijderen. Na de Steam Refresh is de kleding in drie tot vijf minuten uithangen droog en gelijk te dragen. LG maakt het strijkklunzen (en alle anderen die liever iets anders doen met hun tijd) nu dus wel heel makkelijk.

B.H. Kim, CEO van LG Electronics Benelux: "LG's nieuwe wasmachine past goed bij de levensstijl van de Europeanen, die sociaal erg actief zijn, een druk leven kennen, houden van design en daarnaast ook milieubewust zijn. In veel huishoudens zijn de hoge kosten voor water en energie een bron van zorgen. De nieuwe stoomwasmachine is hier een goed antwoord op."

In de prijzen
LG heeft inmiddels internationale erkenning geoogst voor de wasmachines. De Amerikaanse publicatie Consumers Digest Magazine kende aan de LG trommelwasmachines het predikaat 'Beste Koop' toe in de productgroep voor betere wasmachines/drogers. Daarnaast heeft het design een Red Dot en iF Award gewonnen.

Seong Jin Jo, hoofd van de wasmachinedivisie van LG Electronics, kwam op het idee voor de stoomwasmachine en de Steam Refresh button tijdens zakenreizen. "Na aankomst in het hotel neem ik vaak een warme douche. Ik hang mijn pak dan altijd in de badkamer, zodat deze verfrist en de kreukels deels verdwijnen. De beste manier om kleding kreukvrij te krijgen, is door het nat te maken. Stoom maakt de kleding niet alleen nat, het heeft ook de eigenschap dat het snel droogt. Op een dag dacht ik: waarom passen we geen stoomtechnologie toe in onze wasmachines?"

Prijs en beschikbaarheid
De machine is leverbaar in de kleuren champagne, rood, zwart en wit. De LG stoomwasmachine is vanaf eind september verkrijgbaar in een 8 kilogram versie voor een adviesprijs vanaf 1599 euro.

Afbeeldingen

U kunt deze afbeeldingen in hoge resolutie downloaden via onderstaande links: http://www.online-pr.nl/photos/STEAM2.jpg http://www.online-pr.nl/photos/STEAM5.jpg
http://www.online-pr.nl/photos/Ambiance%20silver.jpg http://www.online-pr.nl/photos/Ambiance%20pink%20.jpg

Over LG Electronics
LG Electronics is een van 's werelds grootste producenten van consumentenelektronica en technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. Tachtig dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 72.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is 's werelds grootste producent van plasma-schermen, CDMA handsets, air conditioners voor particulier gebruik, optical storage apparatuur, dvd-spelers en home theatre systems. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media en heeft een wereldwijde omzet van ruim 35 miljard dollar (geconsolideerd 45 miljard dollar). Voor meer informatie: www.lge.nl

LG Electronics Digital Appliance Company (DAC) is leider en pionier op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Het scala van LG DAC loopt uiteen van koelkasten en kookapparatuur tot air conditioners, stofzuigers en wasmachines. Ook wat betreft inbouwapparatuur heeft LG een stevige positie in de markt. LG's prijswinnende innovatieve combinatieproducten en huishoudelijke apparatuur genereren wereldwijde erkenning.