Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toshiba benoemt Tech Data tot Logistic Fulfilment Partner

Samen ambitieuze groeiplannen realiseren

Breda, 21 september 2006 - Toshiba Information Systems Benelux heeft Tech Data per 1 oktober 2006 benoemd tot Logistic Fulfilment Partner. Dit betekent dat Tech Data gaat optreden als een van de vier distributeurs van notebooks en accessoires van Toshiba in Nederland. Tech Data is een van de grootste Nederlandse ICT-distributeurs en onderdeel van het ook wereldwijd toonaangevende Tech Data Corporation. Het bedrijf bedient een uitgebreid netwerk van resellers met een breed pakket van ICT-producten zoals componenten, netwerkproducten, randapparatuur, pc's en software. Ook biedt Tech Data services op het gebied van e-business, logistiek, financiën en marketing. Tech Data was Business Development Partner van Toshiba. Beide bedrijven werken al jarenlang samen.

"Ons marktaandeel is in het afgelopen jaar enorm toegenomen. Tech Data biedt uiteenlopende klanten een uitgebreid productaanbod en is een sterke distributiepartner die aansluit bij onze groeiplannen", zegt Wilfred Noordam, sales manager van Toshiba Information Systems Benelux. "Er is een heel nieuw team rond onze producten geformeerd. We verwachten dat Tech Data hiermee een belangrijke bijdrage zal leveren aan het realiseren van onze ambities."

"Als Logistic Fulfilment Partner gaan we een grotere rol spelen bij de distributie van Toshiba's notebooks en accessoires. Doordat we zelf voorraad houden kunnen we klanten een hogere beschikbaarheid garanderen en deze nog beter bedienen", verklaart Erwin Berkhuysen, country manager van Tech Data Nederland. "We zullen de behoeften van Toshiba naar de markt vertalen en deze zo goed mogelijk faciliteren. Samen kunnen we onze business verder uitbouwen en inspelen op nieuwe ontwikkelingen."

Sinds enige tijd maakt Toshiba Information Systems Benelux voor de distributie van zijn producten gebruik van verschillende soorten partners. De Logistic Fulfilment Partners houden voorraad en leveren aan de Business Development Partners en Managed Partners. Tot deze laatste categorie behoren de vaste relaties van Toshiba, waaronder de grote resellers en retailers. De Business Development Partners leveren aan partners waar Toshiba geen directe relatie mee heeft. Toshiba koos voor deze opzet om de verkoop beter te spreiden.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en elektronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 54 miljard US$ (2005).