Lijst Pim Fortuyn


PERSBERICHT

Den Haag, 21 september 2006

LPF: overgangsregeling leidt tot hete hoofden en koude harten

Overgangsregelingen leiden tot knelgevallen en vervolgens tot veel ellende en jarenlange juridische procedures. Dat verkondigde LPF-kamerlid Wien van den Brink vanochtend tijdens het debat met minister Wijn (EZ) over het afschaffen van de MEP en het instellen van een overgangsregeling. In de landbouw heeft men veel negatieve ervaringen met dergelijke regelingen. "Het leidt alleen maar tot hete hoofden en koude harten,"aldus Van den Brink.

In de discussie over het afschaffen van de MEP staan voor de Lijst Pim Fortuyn twee punten centraal:

Waar blijft je als betrouwbare overheid en hoe kan een minderheidskabinet een meerderheid van de Tweede Kamer trotseren?

Wien van den Brink is van mening dat de minister, ook al heeft hij veel lef, niet anders kan dan de mening van de Kamer respecteren. De huidige MEP moet derhalve in stand blijven en de minister moet zo snel mogelijk met een nieuwe regeling komen. In de nieuwe regeling moet het tijdspad begrensd worden, alle technieken moeten ervoor in aanmerking komen, maar de subsidie moet alleen gegeven worden voor de onrendabele top. Die onrendabele top dient dan jaarlijks achteraf vastgesteld te worden. "Want we hoeven mensen niet vet te mesten", aldus Van den Brink.