3 VO - Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

Persbericht

Op handen en fietsen naar school

Middelrode,

Donderdag 21-9-2006, Landelijke actiedag "Op Voeten en Fietsen naar school"

Alle ouders/verzorgers van de basisschool Herman Jozef hebben onderstaande brief op dinsdag vooraf aan de actiedag mee naar school gehad; met de oproep om niet met de auto naar school te komen. Ook de gemeente heeft een kopie van de brief gehad, om aan te geven hoe belangrijk wij het verkeer vinden. Op de dag zelf was het fijne oversteekpunt met brigadiers helemaal versierd met ballonnen en vlagenlijnen van VVN. Daarnaast werden er flyers uitgedeeld met Veilig Oversteken.
Om 12 uur hebben alle leerlingen een ballon met leuk verkeersopschrift mee naar school gehad.

Wederom een leuke actie, waarbij zowel kind als ouder wordt geattendeerd op veilig verkeersgedrag!!! De reacties waren positief; nagenoeg geen auto te bekennen.

Donderdag 21-9-2006
Landelijke actiedag "Op Voeten en Fietsen naar school"

Geachte ouders / verzorgers,

Zelf veilig naar school fietsen of lopen is belangrijk voor kinderen. Ze leren daardoor al vroeg in hun vertrouwde omgeving aan het verkeer deel te nemen en hun belevingswereld te vergroten. Helaas gaan veel kinderen niet op de fiets of lopend
naar school, omdat ouders de schoolroutes vaak onveilig vinden. Maar daar kun je wat aan doen!

Elk najaar houdt 3VO de actiedag "Op voeten en fietsen naar school". Dit jaar is dat op donderdag 21 september. Het is de bedoeling dat kinderen op die dag allemaal lopend of fietsend naar school gaan. Deze actiedag is onderdeel van de "Week van de Vooruitgang" waarin duurzame mobiliteit centraal staat.

Zoals veel scholen vragen wij deze dag aandacht voor de onveilige schoolomgeving en routes. U, als ouder, kunt op DONDERDAG 21 SEPTEMBER een belangrijke stap zetten om mee te helpen aan een veiligere omgeving rondom de school van uw kind(eren). Laat de kinderen eens ervaren hoe het is om geen auto's in de buurt van de school aan te treffen!

Wij vragen u dan ook om deze landelijke actiedag te ondersteunen.

Mede namens werkgroep Verkeer, alvast bedankt voor uw medewerking!

Met vriendelijke groeten,
Annelies Jacobs (directeur)