Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer opgepakt na diefstal scootmobiel

Publicatiedatum: 21-9-2006 13:59:28

Arnhem - Een 71-jarige Arnhemmer heeft woensdag kort nadat hij aangifte had gedaan van diefstal van zijn scootmobiel zijn voertuig al weer in ontvangst kunnen nemen. De politie had intussen de verdachte, een 35-jarige Arnhemmer, opgepakt. De gedupeerde Arnhemmer merkte tijdens het bezoek aan een bank aan het Gele Rijdersplein dat zijn scootmobiel was gestolen. Aan de hand van een signalement dat door getuigen was opgegeven zag een agente op de fiets de Arnhemmer over de Boulevard Heuvelink lopen. De man bleek een bekende van de politie en wees het voertuig, dat gestolen was aan. De Arnhemmer werd daarop meteen aangehouden. De scootmobiel werd veiliggesteld en kon even later aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken Arnhemmer aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 21-9-2006 13:58:45

Arnhem - In de Arnhemse wijk Geitenkamp heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 46-jarige bewoner aangehouden wegens vernieling. De man zou in dronken toestand een ruit van een woning vernield hebben. Een 55-jarige buurtbewoner kreeg even na middernacht de 46-jarige Arnhemmer aan de deur die aangaf dat hij wilde bellen. De 55-jarige man voelde daar niet voor en stuurde de Arnhemmer weg. Even later bleek een ruit van de voordeur te zijn gesneuveld terwijl de 46-jarige Arnhemmer in de hal bleek te staan. De man bleek bij aankomst van de politie nog op straat te staan en werd aangehouden. Hij verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en werd ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij ontmanteld in Boulevardkwartier

Publicatiedatum: 21-9-2006 13:58:05

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagavond in een woning in het Boulevardkwartier een hennepkwekerij ontmanteld. Daarbij werden ruim 1100 hennepplanten aangetroffen. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen onder meer na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Bij de kwekerij bleek ook sprake van diefstal van stroom. Door medewerkers van het energiebedrijf werd geconstateerd dat er stroom buiten de meter werd afgetapt. De stroommeter werd daarom uit het pand weggehaald. Naast de gebruikelijke kwekerijapparatuur werden alle planten in beslag genomen en later vernietigd. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden maar zegt zijn identiteit wel te kennen. Het pand bleek overigens niet bewoond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeersongevallen tijdens de spits

Publicatiedatum: 21-9-2006 13:57:26

Arnhem - Twee verkeersongevallen hebben woensdagavond tijdens het spitsuur voor vertraging gezorgd in de omgeving van het knooppunt Velperbroek. Bij de ongevallen raakte verder niemand gewond. Wel raakten vier auto's beschadigd. Omstreeks half zes botsten twee auto's op elkaar op het Velperbroekcircuit. Het ongeval ontstond doordat een 20-jarige vrouw uit Rheden al optrok bij groen licht terwijl haar voorganger, een 37-jarige Arnhemse nog stilstond. De passagier van de Arnhemse, een 39-jarige plaatsgenote van de bestuurster, had te kampen met nekklachten en werd terplekke onderzocht door een verpleegkundige van de motorambulance. De vrouw hoefde echter niet naar het ziekenhuis. Kort daarop botsten op de kruising van de IJsseloordweg met het Lange Water twee auto's op elkaar. Een 30-jarige vrouw uit Malden was vanaf het Lange Water in file de IJsseloordweg opgereden richting Velperbroekcircuit. Een 37-jarige man uit het Duitse Isselburg reed over de IJsseloordweg richting Velperbroekcircuit en was bij groen licht de kruising opgereden. Kennelijk hadden beide bestuurder elkaar niet opgemerkt waarna ze op elkaar botsten. De schade bleek echter gering.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Weer tiental bekeuringen bij `Gas terug!' controle
Publicatiedatum: 21-9-2006 13:56:36

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagavond bij bromfietscontroles in het kader van het project Gas terug! in totaal 21 bekeuringen uitgedeeld. Er werd gecontroleerd op de Marga Klompélaan, Elderhofseweg en Drielsedijk. Ongeveer 40 bromfietsers werden aan de kant gezet. Daarvan kregen er 6 een bekeuring voor het rijden op een opgevoerde brommer, 6 voor het rijden zonder bromfietscertificaat en 5 voor het ongeoorloofd gebruik maken van het fietspad. De overige 3 waren voor het rijden zonder helm, niet de vereiste leeftijd van 16 jaar en het ontbreken van een oranje of gele plaat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---