Inspectie Verkeer en Waterstaat


21 september 2006: Geen acuut onveilige situaties trambaantracé Utrecht-Nieuwegein

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft tijdens een inspectie op dinsdag 22 augustus geen acuut onveilige situaties aangetroffen op het sneltramtracé Utrecht CS-Nieuwegein-IJsselstein. Er is daarom geen reden voor de inspectie om opnieuw de tramlijn of delen daarvan stil te leggen zoals ze deed op 20 augustus met het deel Utrecht CS-Moreelsepark.

Wel kwam tijdens de controle van de Inspectie Verkeer en Waterstaat een aantal zorgpunten aan het licht. Het gaat dan onder meer om het onvoldoende bijhouden van de heggen waardoor de trambestuurder onvoldoende zicht heeft, versleten wissels en losliggende klinkers die de wielen van de trams kunnen beschadigen.

Uit de inspectie is gebleken dat door het intensieve gebruik, de variatie in het traject en de vele scherpe bochten het tracé bijzonder onderhoudsgevoelig is. De belangrijkste knelpunten zijn onmiddellijk na de inspectie door Prorail aangepakt. De Inspectie Verkeer en Waterstaat blijft scherp toezien op de voortgang van de werkzaamheden.

Bestanden bij dit artikel
Beoordeling railinfrastructuur SUNIJ-lijn

21-9-2006 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement