Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Esdégé-Reigersdaal start verwachtingsvol de samenwerking met Mediasurface

Hilversum, 21 september 2006 - Esdégé-Reigersdaal, organisatie voor dienstverlening voor mensen met een handicap in de kop van Noord-Holland, heeft voor het beheer van de website en het intranet gekozen voor het content management systeem Mediasurface Morello. Tevens worden de 70 subsites van de verschillende clusters en locaties binnen Morello beheerd.

Onafhankelijkheid van leverancier is de reden voor Esdégé-Reigersdaal om een nieuwe oplossing te kiezen voor het beheer van haar sites. Belangrijke selectiecriteria voor het nieuwe CMS-systeem zijn een betere kwaliteit, continuïteit, service en doorontwikkeling van het CMS-product. Esdégé-Reigersdaal wil haar bezoekers een dynamische site bieden met actuele en up-to-date informatie, waardoor herhalingsbezoeken worden gestimuleerd.

De 70 subsites worden door medewerkers van de clusters en locaties zelf beheerd, daarom is gebruikersvriendelijkheid van het CMS-systeem een vereiste. "Veel medewerkers hebben koudwatervrees voor digitale toepassingen. Daarom is het belangrijk dat het systeem vertrouwd en bekend aandoet door Office look&feel, zodat alle medewerkers met het systeem willen en kunnen werken. De keuze tussen een Web Client en Smart Client biedt daarbij extra mogelijkheden. Onze organisatie heeft een bijzondere positie binnen de zorg, omdat wij een platte organisatie zijn. Veel standaard CMS oplossingen met standaard modules voldoen daarom niet. Wij willen flexibel zijn en flexibel werken. De keuze voor Mediasurface Morello. hebben wij dan ook genomen omdat dit een applicatieoplossing is en geen tool set.", licht Nelly Wuis, Hoofd Communicatie bij Esdégé-Reigersdaal, toe.

Een andere belangrijke voorwaarde om voor Mediasurface Morello te kiezen is dat de applicatie is voorbereid voor 'drempels-vrij'. Websites zijn dan toegankelijkheid voor iedereen, inclusief mensen met een functiebeperking en senioren. Ook kunnen binnen Mediasurface Morello documenten worden beheerd, een vereiste voor zorgorganisaties die (verplicht) het kwaliteitsbeleid en ­systeem op orde dienen te hebben.

Implementatie en toekomst
Bureau Netdesign is reeds gestart met het grafisch ontwerp van de nieuwe sites. Allereerst wordt de website geïmplementeerd. In een latere fase zullen het intranet, extranet en een 'kijk'site voor mensen die niet of nauwelijks kunnen lezen worden toegevoegd. Ook zullen de integratie met andere systemen, zoals het personeelsinformatiesysteem, en het beheer van beeld, geluid en film op termijn volgen.

"Vergeleken met andere partijen die wij hebben bekeken is Mediasurface het meest op de toekomst voorbereid. Wie weet kunnen wij voor de vele ambulante medewerkers in te toekomst informatie via mobiele media ontsluiten", besluit Nelly Wuis verwachtingsvol.

Over Esdégé-Reigersdaal
Esdégé-Reigersdaal is een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een handicap in de kop van Noord-Holland (van Heiloo tot Den Helder en Enkhuizen). De dienstverlening bestaat uit allerlei vormen van ondersteuning: bij iemand thuis, in een school of bedrijf of in één van de voorzieningen. Kwaliteit van het bestaan is hierbij het uitgangspunt. Zeggenschap van de cliënt over het eigen leven staat centraal. Circa 2.500 cliënten maken gebruik van deze dienstverlening. Daartoe heeft Esdégé-Reigersdaal ruim 2.000 medewerkers in dienst.


- Einde -

Over Mediasurface

Mediasurface ontwikkelt, verkoopt en implementeert WCM-software (Web Content Management) die bedrijven helpt de mogelijkheden van het web ten volle te benutten door de complexe taak van het beheren van websites terug te brengen tot eenvoudige handelingen.

Morello is de high-end WCM-oplossing van Mediasurface die gebruikers zonder technische kennis in staat stelt volwaardige sites te beheren. Morello is de expliciete keuze van organisaties zoals AEGON, FD Mediagroep, Inspectie voor de Gezondheidszorg en VU Medisch Centrum voor het beheren van geavanceerde intranetten, extranetten, websites en andere digitale kanalen.

Pepperio is een professioneel alles-in-één serviceconcept voor het midden- en kleinbedrijf dat exclusief wordt geleverd via het Mediasurface-netwerk van Pepperio-partners. Met Pepperio kan het MKB gemakkelijk zelf een professioneel ontworpen website opzetten en beheren tegen een vaste lage maandelijkse prijs.

Mediasurface is beursgenoteerd op de AIM markt van de London Stock Exchange (MSR) en werkt via dochterondernemingen en partners in Europa, de Verenigde Staten en India. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Engeland.
Meer informatie: www.mediasurface.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Mediasurface
Annet Blanken
Tel 035 623 78 90
GSM 06 52 43 71 91
annet.blanken@mediasurface.com