Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OKI Printing Solutions tekent contract met Quantore

Distributeur van kantoorartikelen neemt OKI-producten in assortiment op

Hoofddorp, 21 september 2006 - OKI Printing Solutions, specialist in afdrukoplossingen, heeft een distributieovereenkomst getekend met Quantore, de grootste in- en verkooporganisatie voor de kantoorvakhandel in de Benelux. In het kader van deze overeenkomst neemt Quantore met ingang van 1 oktober aanstaande de printoplossingen van OKI in zijn assortiment op. Dit betekent dat de ruim vijfhonderd zelfstandige kantoorspecialisten die lid zijn van Quantore vanaf die datum ook OKI-producten voordelig kunnen inkopen.

Korstiaan van Kleef, marketing & sales director van OKI Printing Solutions Nederland, heeft hoge verwachtingen van de samenwerking: "Wij hebben Quantore als distributeur van onze producten aangesteld omdat het een onafhankelijke organisatie is met een goede landelijke dekking en zeer loyale leden - dealers - die zich met name richten op het midden- en kleinbedrijf (MKB): de groeimarkt bij uitstek voor OKI. De substantiële uitbreiding van ons dealernetwerk die de samenwerking ons oplevert, biedt ons een unieke kans onze producten in één keer bij een groot aantal kantoormachinevakhandelaren voor het voetlicht te brengen en samen met hen de MKB-markt verder te veroveren."

"Wij zijn met OKI in zee gegaan omdat zowel het bedrijf als zijn producten een goede naam in het kanaal hebben", zegt Eduard Plate, commercieel manager bij Quantore. "Bovendien ondersteunt OKI ons streven om in nauwe samenwerking met onze leveranciers onze leden optimaal van dienst te zijn. A-merkleveranciers als OKI kennen steeds meer gewicht toe aan het kanaal van zelfstandige ondernemers, het MKB. Terecht: zij zijn in toenemende mate de 'dragers' van de grote merken. Op hun beurt hebben onze leden een leverancier als OKI nodig om met de grotere verkooporganisaties te kunnen concurreren. Vanuit deze wederzijdse afhankelijkheid initiëren wij samen acties. Zo kan OKI zijn innovatieve producten breed in de markt zetten en kunnen onze leden hun klanten aantrekkelijk geprijsde producten offreren. Wij noemen dit comakership."

Over OKI Printing Solutions
OKI Printing Solutions is een toonaangevende specialist in kwalitatief hoogstaande afdrukoplossingen, in kleur en zwart-wit. De onderneming heeft verkoop- en marketingvestigingen in 120 landen, verspreid over de hele wereld. Bijna vijftig procent van de omzet is afkomstig uit de EMEA-regio. De Nederlandse vestiging bevindt zich in Hoofddorp.

OKI Printing Solutions is een merknaam van OKI Data Corporation, een volle dochter van OKI Electric Industry Co. Ltd.: een vooraanstaande, van oorsprong Japanse speler op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. In het boekjaar 2005 realiseerde OKI Electric met 21.175 mensen wereldwijd een omzet van $ 5,8 miljard. Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Tokio. Voor meer informatie: www.oki.nl

Over Quantore Europe
Quantore is de grootste voorraadhoudende in- en verkooporganisatie voor de kantoorvakhandel in de Benelux. De organisatie houdt een voorraad aan van ruim 16.000 artikelen, van kleine bureauartikelen tot grote kantoormachines. Quantore behartigt de belangen van ruim 500 zelfstandige kantoorspecialisten. Samen zijn zij eigenaar van de organisatie. Door deze krachtenbundeling heeft Quantore een enorme inkoopkracht en behoort het tot de sterkste spelers in de markt. Niet alleen in de Benelux, maar door de aansluiting bij wereldinkooporganisatie BPGI, ook ver daarbuiten. Voor meer informatie: www.quantore.nl.