Provincie Overijssel

Subsidieregeling Innovatie in bedrijf succesvol

Het Overijssels bedrijfsleven heeft veel belangstelling voor de subsidieregeling Innovatie in bedrijf. Tot op heden zijn er 287 aanvragen ingediend, waarvan zestig voor onderzoeksprojecten (markt-, octrooi- of een technisch haalbaarheidsonderzoek) en 277 voor ontwikkelingsprojecten (nieuw product, technisch nieuwe werkwijze of nieuwe systemen). Het merendeel van de aanvragen is afkomstig uit de metaal- en kunststofverwerkende industrie, machinebouw en (ingenieurs) bedrijven die zelf een product ontwikkelen.

Dit maakte gedeputeerde Carry Abbenhues (Economie en Innovatie) vandaag bekend tijdens haar bezoek aan Trioliet, een bedrijf gevestigd in Oldenzaal, dat gespecialiseerd is in machines voor de veevoertechniek. Dit bedrijf nam zelf ook een subsidie van ⬠30.000,-- in ontvangst. Trioliet benut de subsidie voor het ontwikkelen van een zelfrijdende voermengwagen. Deze zelfrijdende voermengwagen onderscheidt zich ten opzichte van de reeds gevestigde machines op gebied van brandstof verbruik en het behoud van voerstructuur. Om dit te realiseren wordt een totaal nieuw laadsysteem ontwikkeld.

De regeling Innovatie in bedrijf werd in april dit jaar opgesteld. Voor 2006 stelt de provincie in totaal 2,8 miljoen euro beschikbaar voor projecten in het midden- en kleinbedrijf. Uit de resultaten van eerdere innovatiestimuleringsregelingen blijkt dat de werkgelegenheidsgroei in innovatieve bedrijven aanmerkelijk beter is dan voor de Overijsselse bedrijven die dat niet deden. âHiermee is innovatie direct gerelateerd aan werkgelegenheid,â zei gedeputeerde Carry Abbenhues. âWerken aan het innovatieve vermogen en daarmee de concurrentiekracht van bedrijven leidt tot een duurzame regionale economie.â