Gemeente Wassenaar

VASTSTELLING WIJZIGINGSVERORDENING LEGES 2006

Wassenaar, 21-09-2006

De verhoging houdt verband met de uitgifte van een nieuw model rijbewijs (in de vorm van een plastic kaart op creditkaartformaat)

Het nieuwe document zal beter beveiligd zijn tegen fraude. De invoering brengt wijzigingen met zich mee in de procedure voor productie, aanvraag en afgifte van het rijbewijs. De procedure is min of meer vergelijkbaar met die voor reisdocumenten. Het rijbewijs wordt aangevraagd bij de gemeente en, net zoals het geval is bij het paspoort en de identiteitskaart, centraal geproduceerd en gepersonaliseerd.

Het nieuwe model heeft gevolgen voor de hoogte van de daarvoor verschuldigde leges, omdat de kosten die het Rijk aan de gemeente doorberekent, worden verhoogd van ⬠3,00 naar ⬠9,50.

Daarnaast zal, gelijk bij reisdocumenten, het aanvragen van een spoedlevering mogelijk gaan worden. De daarvoor door te berekenen (rijks)legeskosten, welke door de gemeente aan het Rijk moeten worden doorbetaald, bedragen ⬠40,00.

Inwerkingtreding verordening

De d.d. 11 september jl. vastgestelde wijzigingsverordening treedt in werking met ingang van de achtste dag na die van de bekendmaking. De datum van ingang van de heffing is bepaald op 1 oktober 2006.

Een afschrift van de wijzigingsverordening ligt ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum, Johan de Wittstraat 45. Op de afdeling financiën en belastingen van de sector Middelen wordt een verzameling van belastingverordeningen bijgehouden. Tegen betaling van de verschuldigde leges kan een afschrift van de verordening worden verkregen.