Gemeente Utrecht

Utrecht, 21 september 2006

Sw/95

Nachtelijke werkzaamheden Koningsweg

De Koningsweg wordt in de nachten van 27 en 28 september opnieuw geasfalteerd. De uitvoering vindt 's nachts plaats tussen 18.00 en 02.00 uur om de bereikbaarheid van bedrijven en de begraafplaats Kovelswade zoveel mogelijk te waarborgen. Bewoners zijn middels een bewonersbrief geïnformeerd.

Werkzaamheden Koningsweg

Sinds maandag 21 augustus voert de gemeente asfalteringswerkzaamheden uit aan de Koningsweg, de Gansstraat en een gedeelte van de Tamboersdijk. De werkzaamheden verkeren nu in de tweede fase, tussen de inrit van Intratuin en de Kovelaarstraat. Naast de asfalteringswerkzaamheden aan de Koningsweg worden er rode fietsstroken aangelegd. De uitvoering brengt enige geluidshinder met zich mee. Bij slecht weer kan er geen deklaag worden aangebracht. In dit geval wordt de deklaag aangebracht tijdens de werkzaamheden in fase III. Deze laatste fase start 2 oktober, hier wordt gewerkt aan het gedeelte van Kovelaarstraat tot de spoorwegovergang.

Bereikbaarheid

Tijdens de afsluiting van de Koningsweg wordt verkeer omgeleid. De woningen zijn bereikbaar via het trottoir. Gedurende de uitvoering blijft begraafplaats Kovelswade bereikbaar via het trottoir. Actuele informatie over werk aan de weg in de stad Utrecht en een daarop afgestemde routeplanner is te vinden op www.utrecht.nl/bereikbaar