Ingezonden persbericht


Ask.com - persoonlijke online bibliotheek MijnAsk

Overzichtelijk opslaan en eenvoudig delen zoekresultaten, afbeeldingen en informatie

Amsterdam, 21 september 2006 - Ask.com, onderdeel van IAC/InterActiveCorp, lanceert MijnAsk op zijn Nederlandse website. Met MijnAsk kunnen internetters in een persoonlijke map online zoekresultaten opslaan, organiseren en delen. Hierdoor is gratis toegang en distributie van informatie een stuk eenvoudiger geworden.

MijnAsk is ontwikkeld om internetters hun 'online geschiedenis' effectiever te laten beheren. Geregistreerde gebruikers kunnen online zoekacties en -resultaten eenvoudig en overzichtelijk opslaan. De opgeslagen links worden in MijnAsk geplaatst, waarna informatie in de kop, link of omschrijving is toe te voegen of te wijzigen. Daarnaast is het mogelijk afbeeldingen, ook van mobiele telefoons, te uploaden en op te slaan.

MijnAsk is toegankelijk via de Werkbalk en homepage van Ask.com, en bevat folders en tags. Deze zijn te gebruiken om de zoekgeschiedenis en -resultaten te organiseren en om binnen MijnAsk te zoeken naar eerder opgeslagen informatie. Door informatie van het internet op te slaan in MijnAsk kunnen gebruikers een 'persoonlijk internet' ontwikkelen. Zo is het mogelijk zakelijke informatie, favoriete hotels of bijvoorbeeld zoekresultaten voor een huwelijk of cadeaus en reisbestemmingen te bewaren en met één muisklik met vrienden te delen.

MijnAsk is een Ask.com-tool. Ask.com Nederland lanceerde zijn bètaversie op 8 maart van dit jaar. Het aantal diensten en mogelijkheden wordt continu uitgebreid.

Ask.com Nederland
Als toonaangevende zoekmachine combineert Ask.com geavanceerde zoektechnologie met unieke zoek-tools. Hierdoor vinden gebruikers sneller wat ze zoeken. Andere Ask.com-websites zijn die van Ask.com US, Ask.com Deutschland, Ask.com España, Ask.com Japan en Ask.com UK. Ask.com werkt bij zijn activiteiten op het gebied van zoektechnologie en advertentieruimte met een netwerk van gelieerde partners. Ask.com is een onderdeel van IAC Search & Media, een volledige dochter van IAC/InterActiveCorp.