Gemeente Goes

Persberichten

Controle illegale en onveilige huisvesting van (buitenlandse) werknemers

Dinsdag hebben de afdeling Bouwen en Wonen en de Brandweer van de gemeente Goes, in samenwerking met de Politie, Arbeidsinspectie en Belastingdienst een controle uitgevoerd naar illegale en onveilige huisvesting van (buitenlandse) werknemers.

Vanaf 17.00 uur tot 23.00 uur werd er in twee teams van in totaal vijftien personen gecontroleerd op drie adressen in Wolphaartsdijk en in zeven panden in de Goese binnenstad. Tijdens de controle is geconstateerd dat er in twee panden in Goes in strijd met de brandveiligheidsvoorschriften en/of gebruiksvergunning werd gehandeld. In twee andere panden in de binnenstad werd een aantal bouwkundige tekortkomingen geconstateerd. In Wolphaartsdijk voldeden de gecontroleerde adressen, op enkele kleinigheden na, aan de gecontroleerde brandveiligheids- en bouwkundige aspecten.

De Arbeidsinspectie heeft twee restaurants gecontroleerd op naleving van de Wet arbeid vreemdelingen. Bij de eerst bezochte onderneming is geen illegale tewerkstelling aangetroffen. Bij een tweede restaurant zijn twee personen werkend aangetroffen die niet zonder een aan de werkgever afgegeven tewerkstellingsvergunning, werkzaamheden mogen verrichten in Nederland. De Arbeidsinspectie maakt tegen deze onderneming een boeterapport op voor het illegaal tewerkstellen van twee personen.

Bezoekers van de restaurants reageerden positief op de controles. Men vond dergelijke controles een goede zaak. De controles vloeien voort uit het project: Illegale en onveilige huisvesting van (buitenlandse) werknemers. Het is een initiatief van acht Zeeuwse gemeenten (Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis enTholen).

De controles van dit project zijn in de maanden september en oktober van dit jaar .