Politie Gelderland-Zuid

Jongen mishandeld

Tiel, 21-09-2006 o Woensdagavond omstreeks 19:30 uur is een 16-jarige jongen uit Culemborg ter hoogte van de Stationsweg in Tiel mishandeld.

De 16-jarige jongen liep met een viertal vrienden vanaf het station in Tiel richting de schouwburg. Onderweg zagen zij twee jongens en een meisje, die zij bij het station ook al zagen, hen met de fiets naderen. De 16-jarige zag dat één van zijn vrienden aangereden werd. Eén van de twee jongens met de fiets daagde daarna de 16-jarige duidelijk uit. Hij begon de Culemborger uit te schelden. Toen daarop zijn vriend hem wilde helpen werd de 16-jarige door dezelfde jongen met de fiets aangereden. De 16-jarige reageerde daarop rustig ondanks pijn maar de jongen ging door. Hij duwde de Culemborger in de bosjes, gaf hem een kopstoot en sloeg hem met de vuist op zijn rechteroog. Als gevolg daarvan was zijn bril kapot en had hij een wond aan zijn oog.

De drie reden vervolgens met de fiets weg. De 16-jarige is daarop met zijn vrienden naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Daarna is hij bij de huisartsenpost behandeld aan zijn verwonding.

Getuigen gezocht
De politie vraagt getuigen, die het voorval mogelijk hebben gezien, om contact op te nemen met politieteam Tiel. U kunt daarvoor contact opnemen met 0900-8844 (lokaal tarief).

De signalementen van de drie zijn:

Dader 1

* een blanke man, mogelijk genaamd Melvin
* leeftijd 16 a 17 jaar

* circa 1.77 meter lang

* breed postuur met kort blond haar van ong 1 cm lang
* hij droeg een zilverkleurige bril met rechthoekige glazen
* hij droeg een zwart bomberjack

Dader 2

* een blanke man

* leeftijd 16 a 17 jaar

* lang en dun postuur met oranje kort haar
* hij droeg een wit vest

Dader 3

* een blank meisje

* leeftijd 16 a 17 jaar

* zij had donkerblond haar tot over de schouders
* ze had opvallend grote oorbellen (03)