Politie Midden- en West Brabant

District Breda donderdag 21 september

BREDA, 21 september 2006

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 16.00 uur een 20-jarige Bredanaar aangehouden in verband met winkeldiefstal. Uit een winkel aan de Ginnekenstraat probeerde hij drie paar schoenen mee te nemen. Hij werd echter betrapt en aangehouden door winkelpersoneel. Die droeg de man over aan de politie. Na verhoor kon de man met een proces-verbaal naar huis.

Bredanaar (24) doet moeilijk bij bekeuring

BREDA: Een 24-jarige Bredanaar is woensdagmiddag aangehouden, omdat hij weigerde zijn naam op te geven. De man kreeg rond 16.30 uur op de Stallingstraat een bekeuring, omdat hij zijn honden, ook na herhaaldelijk verzoek, niet wilde aanlijnen. Toen agenten om zijn identiteitsgegevens vroeg, weigerde hij die bekend te maken. Hij mocht mee naar het bureau waar hij na verhoor met twee bekeuringen kon vertrekken.

Zundertnaar (18) beledigt agenten

ZUNDERT: De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur een 18-jarige inwoner van Zundert aangehouden. Hij reed met een scooter over de Wildertsedijk, maar droeg geen helm. Toen agenten hem daarvoor wilden bekeuren, vond hij het nodig ze herhaaldelijk te beledigen. Na verhoor kon hij weer naar huis.

Dakloze man vernielt ruit bushokje in Klundert

KLUNDERT: Even na 22.00 uur woensdagavond heeft de politie een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij gaf toe kort daarvoor een ruit van een bushokje aan de Zevenbergsepoort vernield te hebben. Naar eigen zeggen deed hij dat nadat hij merkte dat er geen bus kwam op het tijdstip dat hij er wel een verwachtte. De man betuigde op het bureau zijn spijt. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Bredaneren aangehouden na poging tot diefstal reclamebord

BREDA: De politie heeft rond 22.30 uur twee mannen uit Breda (19 en 20 jaar) aangehouden. Ze probeerden op een parkeerterrein aan Achter de Lange Stallen een letter van een reclamebord van een winkel te stelen. Een oplettende getuige belde echter de politie. Beide jongens gaven toe dat ze de letter wilde meenemen, omdat een van hen die graag thuis op zijn kamer wilde hangen. Na verhoor kon het tweetal weer naar huis.

Verkeerscontrole Emerparklaan

BREDA: Agenten van het politieteam Prinsenbeemden hebben donderdagochtend een algemene verkeerscontrole gehouden. Dat gebeurde op de Emerparklaan ter hoogte van het Voorerf. Er werden twaalf bekeuringen uitgedeeld, te weten: voor het niet dragen van de autogordel (5x), het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs (2x), het niet op eerste vordering tonen van het kentekenbewijs (2) en niet handsfree bellen (3x).

Auteur: Andre van den Hul