Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district oosterhout (21-09-2006)

OOSTERHOUT NB, 21 september 2006

Politie zoekt getuigen mishandeling

WAALWIJK: Woensdagmiddag 20 september is rond 16.45 uur op de parkeerplaats de Els een 32-jarige man uit Waalwijk mishandeld. De man fietste met zijn vriendin over de parkeerplaats, toen hij bijna aangereden werd door een auto. Hierover kreeg hij een woordenwisseling met de bestuurster. Even later werd hij aangesproken door twee mannen. Eén van hen sloeg de man op zijn mond. Hierdoor braken drie tanden af. Vervolgens liepen de mannen richting de Jumbo supermarkt en reden weg in een zilvergrijze cabrio met een beige dak. Het kenteken begint met HH.

De eerste dader is tussen de 30 en 35 jaar en is een licht getinte, gezette/stevige man tussen de 1.75m en 1.80m lang. Hij heeft donker, gemillimeterd haar. Hij droeg een spijkerbroek en een wit kleurig bloesje.

De tweede verdachte is tussen de 35 en 40 jaar. Hij is licht getint en breed/gezet. De man is ongeveer 1,70m en heeft een boller gezicht. Verder heeft hij donker kort, glad haar en een snor. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze mishandeling. Zij kunnen contact opnemen met Politie Waalwijk op 0900-8844.

Politie houdt autodief aan

DONGEN: De politie heeft woensdagavond 20 september omstreeks 19.45 uur in zijn woning een 18-jarige man uit Genderen aangehouden. Een politieagent zag een gestolen personenauto op het Cimbaalpad staan. Toen er collegas ter plaatse kwamen, reed de bestuurder met hoge snelheid weg. Later werd de auto elders teruggevonden in Dongen. Een oplettende getuige zag de man een woning binnen gaan en waarschuwde de politie. De verdachte is, met toestemming van de officier van justitie, buiten heterdaad aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld. De man bekende de auto te hebben gestolen.

Man aangehouden voor achtervolging

SPRANG-CAPELLE: In de nacht van woensdag op donderdag is in zijn woning een 57-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden. De man achtervolgde eerder op de avond de 73-jarige vriend van zijn vrouw. Daarbij reed hij de man aan in zijn auto waardoor schade aan het voertuig van de 73-jarige man ontstond. De verdachte is buiten heterdaad, met toestemming van de officier van justitie, aangehouden. Hij heeft een verklaring afgelegd en is ingesloten. Vanmorgen is hij weer in vrijheid gesteld.

Vernielingen gepleegd

SPRANG-CAPELLE: Donderdagochtend 21 september heeft een 48-jarige man uit Sprang-Capelle aangifte gedaan van vernieling. 16 september hebben onbekenden s nachts op zijn bedrijventerrein op de Winterdijk 50 á 60 bussen vernield. Van de voertuigen werden de ramen, zittingen en noodhamers vernield. Tevens werden de brandblussers in de bussen leeggespoten waardoor de bekabeling van de bussen is aangetast. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Ilse Matthijsen