Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kansenzones uitgebreid

Het college van burgemeester en wethouders heeft nieuwe gebieden benoemd tot Kansenzones en een grenscorrectie aangebracht. Voor Charlois is dat de Slinge in Zuidwijk. Verder is het gebied rondom het Zuidplein (Zuidplein Laag) bij de Kansenzones getrokken.

Met deze benoeming kunnen gevestigde en startende ondernemers en vastgoedeigenaren gebruik maken van de Ondernemersregeling Kansenzone Rotterdam. Waar in de deelgemeenten Charlois (en Feijenoord) de Kansenzones zijn kunt u bekijken op deze kaart (in Acrobat PDF)

De gemeente wil het economisch klimaat in de stad verbeteren door zogeheten Kansenzones te creëren. Al eerder werden in de deelgemeente Charlois de wijken Oud-Charlois, Carnisse, Tarwewijk en Pendrecht aangewezen als Kansenzone.

In die zones investeert de gemeente samen met het Rijk in bedrijven, bedrijfspanden en de bedrijfsomgeving. Daar komen de private investeringen nog bij die door het project worden uitgelokt.

Ondernemersregeling

Voor ondernemers en vastgoedeigenaren is het aantrekkelijk om in de Kansenzones te investeren. Zij kunnen gebruikmaken van de Ondernemersregeling en kunnen, onder voorwaarden, een premie van 50% op het geïnvesteerde bedrag ontvangen met een maximum van 100.000. Het minimale investeringsbedrag is 4.000. Ook nieuw te vestigen ondernemers kunnen hiervan gebruikmaken.

Mix

Het gemeentebestuur stimuleert het economische klimaat in de Kansenzones door een mix van instrumenten in zetten. Naast de Ondernemersregeling investeert het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam in gemeentelijk vastgoed. Leegstaande panden worden omgebouwd tot aantrekkelijke bedrijfsruimtes. Verder sluist de gemeente de opbrengsten van de Onroerend Zaak Belasting terug naar de Kansenzones voor de verbetering van de bedrijfsomgeving.

Ook het werkgelegenheidsproject BeroepsOriënterende Praktijkvoering (BOP) is een instrument van Kansenzones om de lokale economie een impuls te geven. BOP is een breed onderwijsprogramma dat zorg- en risicojongeren kwalificeert op MBO-niveau in de bouwsector.

Kansenzones richt zich ook op startende ondernemers door hen te helpen bij het opstarten van een eigen bedrijf in een van de gebieden.

Ondernemer in Charlois?

Bent u ondernemer in bovengenoemde gebieden en wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Kansenzones, dan kunt u ook contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionarissen van de deelgemeente Charlois: de heer A.R. van Deursen (tel. 010 410 74 34) en mevr. E. van der Ven (tel. 010 410 75 31)

Meer informatie vindt u ook op www.kansenzones.nl.