Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 21 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 21-09-2006

Met: controles, rijbewijs kwijt en zonder gordel in gevangenis

Hardrijders

Noordbeemster, 20 sept, 09:35-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 105 km per uur. Eén op de honderd bestuurders reed harder dan de toegestane 80 km per uur.

27 km per uur te hard

Ilpendam, 20sept, 18:50-21:30 uur Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 117km per uur te hard. Van de 2020 voertuigen reden er 41 sneller dan de toegestane 80 km per uur.

54 km per uur te hard

Assendelft, 20 sept

Op de N246 (Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen) in Assendelft werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 134 km per uur. Eén op de tien bestuurders reed harder dan de toegestane 80 km per uur. Van ruim driehonderd voertuigen de snelheid werd gemeten.

In de middaguren werd op de Rijksweg Buitenhuizen-Beverwijk (langs het Noord-Hollands kanaal) gecontroleerd. Slechts twaalf mensen overschreden de snelheidslimiet van 100 km per uur terwijl zo'n tweeduizend voertuigen, uit beide richtingen, de radarauto passeerden.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) in Wormerveer reden woensdagochtend 46 van de 1060 bestuurders te snel.

Verkeerscontroles

Zaandam, 20 sept

Tijdens verschillende verkeerscontroles in Zaandam werden woensdag in 16 totaal boetes uitgedeeld.

Op de Hoofdtocht werden twee boetes uitgedeeld voor het niet in orde hebben van de verlichting van een aanhanger en een verlopen APK-bewijs, op de Peperstraat en de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden tien bestuurders betrapt op het rijden door rood en op de Rozengracht werden vier boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, bellen tijdens het rijden (niet handsfree) en twee bromfietsers kregen een boete omdat de remmen van hun voertuigen niet goed werkten.

Rijbewijs kwijt

Wijdewormer, 20 sept, 23:40 uur

Agenten hebben woensdagavond op de Zuiderweg het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige man uit Wijdewormer. De automobilist zat met een slok op achter het stuur, hij had een alcoholpromillage van 0,8 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Zonder gordel in gevangenis

Wormerveer, woensdag 20 september 2006, 21:28 uur. De politie heeft een 25-jarige Zaankanter aangehouden die zonder gordel over de Provincialeweg Zaandam-Castricum in een personenauto reed. Bij controle van de naamgegevens bleek dat de man nog dertig dagen gevangenis tegoed had. Ook moesten er nog een paar achterstallige boetes worden voldaan. De veroordeelde werd ingesloten.