Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 21 september

BERGEN OP ZOOM, 21 september 2006

Politie onderzoekt verder in zaak ontploffende fles

BERGEN OP ZOOM: De politie is nog druk doende met het onderzoek naar het incident, waarbij dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom ernstig gewond raakte door een ontploffende fles. De jongen is opgenomen in het ziekenhuis en wordt behandeld aan zijn verwondingen. Zeker is dat hij als gevolg van de explosie één oog moet missen. De politie heeft van hem donderdagmiddag een verklaring opgenomen. Hieruit blijkt dat de jongen deel uitmaakte van de groep jongeren die op de bewuste dinsdagavond voor overlast zorgde.
De 18-jarige verdachte, die tot op heden vast zat, is op last van de Officier van Justitie in vrijheid gesteld. De politie merkt hem niet aan als hoofdverdachte. Wel wordt hij nog steeds verdacht van betrokkenheid bij deze zaak.
De politie richt zich de komende dagen op het verhoor van getuigen. De politie sluit verdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Twee aanhoudingen bij vechtpartij

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagavond kreeg de politie melding van een vechtpartij aan de Heiningen. Ter plaatse bleken een aantal mishandelingen en vernielingen te zijn gepleegd. De politie deed een poging de boel te sussen, maar één van de partijen wilde niet meer meewerken. Deze 44-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden. Een 59-jarige man uit Den Haag probeerde de aanhouding te voorkomen. Hij probeerde hierbij onder anderen de politiemensen te slaan. Ook hij is aangehouden. Bij navraag bleek dat de verdachte Bergenaar een ruit van een auto zou hebben ingetrapt en verschillende mensen zou hebben mishandeld. Deze mensen waren bekenden van de verdachte. Zij gaven bij de politie aan aangifte te willen doen. De 44-jarige Bergenaar is na verhoor in gesloten. De man uit Den Haag is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Getuigen redden vrouw van spoor

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagmiddag zag een 32-jarige man uit Bergen op Zoom een jonge vrouw over het spoor aan de Marconilaan Noord lopen. Samen met een andere getuige heeft de man de vrouw van het spoor gehaald. Vervolgens hebben zij de politie en de spoorwegen gebeld en de vrouw aan de praat gehouden tot de politie arriveerde. De vrouw bleek in verwarde staat te zijn en is teruggebracht naar de psychiatrische inrichting. De politie is zeer te spreken over het optreden van de twee mannen. Ze zullen namens de inrichting waar de vrouw verblijft een bloemetje ontvangen.

Vrouw mishandeld door bekende

ROOSENDAAL: Een 48-jarige Roosendaalse is op woensdagavond mishandeld aan de Burgemeester Prinsensingel. Door een bekende werd ze zonder aanwijsbare reden in het gezicht geslagen. Ze hield aan de klap een gekneusde oogkas en enkele blauwe plekken over. De politie stelt een onderzoek in.

Jongeman aangehouden voor mishandeling vrouw

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 20 september een verdachte aan van zware mishandeling. De 17-jarige jongeman uit Roosendaal zou omstreeks 16.00 uur in een supermarkt aan de President Kennedylaan een 43-jarige vrouw in het gezicht hebben geslagen en geschopt, nadat zij hem op zijn gedrag had aangesproken. De jongen deed vervelend tegen een oudere vrouw, die in de supermarkt boodschappen deed. Toen de 43-jarige Roosendaalse hem hierop aansprak is zij mishandeld. De politie hield de verdachte korte tijd later aan aan de Pootlaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en hierna in vrijheid gesteld. Over zijn straf zal later in overleg met het OM worden besloten.

Man gewond na schermutseling met inbreker

RUCPHEN: Een 21-jarige man hoorde in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 1.00 uur buiten een verdacht geluid en nam poolshoogte. Bij zijn auto zag hij een man, die kennelijk bezig was in te breken. Hij bedacht zich geen moment en liep op de verdachte man af. Deze liet zich echter niet kennen en zocht de confrontatie op. Bij de schermutseling die volgde, raakte de 21-jarige man licht gewond. Hij deed bij de politie aangifte van de mishandeling.

Auteur: Inge Rijgersberg