Politie Haaglanden

extra persbericht 21 september

Haaglanden, 21-09-2006

Slachtoffer aanrijding overleden

Delft De 91-jarige man die op woensdag 20 september omstreeks 10.20 uur werd op de Aart van der Leeuwlaan werd aangereden is afgelopen nacht aan zijn verwondingen bezweken. De bejaarde man werd aangereden door een bestelbus die achteruit reed. De bestuurder van deze bus een 22-jarige man uit Den Haag had de voetganger niet gezien. De Technische Ongevallen Dienst van Politie Haaglanden (TOHD) stelt een onderzoek in.

17 illegalen aangehouden

Den Haag - Bureau Vreemdelingenpolitie is vandaag donderdag 21 september, in het kader van de intensivering van het vreemdelingentoezicht gestart met de aanpak van transporteurs van illegalen. Deze aanpak past in de themagerichte aanpak van illegaliteit, ter bescherming van kwetsbare stadswijken zoals de Schilderswijk.

Met een gezamenlijke actie van het wijkbureau De Heemstraat met Bureau Vreemdelingenpolitie ging vanochtend om 04.15 uur, de eerste feitelijk controle van transporteurs van start. In totaal werden 6 personenbusjes gecontroleerd, hetgeen resulteerde in de staande houding van 17 illegale vreemdelingen (Bulgaren, een Marokkaan, een Algerijn en een Turk). Een 40-jarige inwoner uit Delft werd eveneens aangehouden. Hij gaf als eigenaar van een uitzendbureau gelegenheid aan illegale arbeid. De illegalen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld.