Arriva


Busvervoer in Noord- en Zuidwest Fryslân toch naar Connexxion Arriva teleurgesteld over uitspraak busvervoer Fryslân

Arriva is teleurgesteld over het feit dat de rechter van het College van beroep voor het bedrijfsleven heeft besloten dat het busvervoer in Noord- en Zuidwest Fryslân terecht aan Connexxion is gegund.

Arriva had om een schorsing van de concessieverlening aan Connexxion verzocht omdat Arriva van mening is dat Connexxion niet aan het bestek heeft voldaan. Volgens de aanbieding van Connexxion zouden reizigers in de ochtendspits meer gaan betalen voor hun busreis. Arriva is verbaasd dat de rechter geconcludeerd heeft dat prijsverhogingen niet strijdig zijn met het bestek.

Op 24 mei maakt de provincie Fryslân bekend dat het busvervoer in Noord- en Zuid-west Fryslân aan Connexxion werd gegund. Arriva heeft dat besluit vervolgens aangevochten.
Algemeen directeur Anne Hettinga: We zijn verbaasd en teleurgesteld over de uitspraak. In deze aanbesteding zijn zoveel fouten gemaakt. Bovendien wordt de reiziger de dupe, omdat een kaartje in de ochtendspits meer gaat kosten. We beraden ons nog over eventuele vervolgstappen.