Provincie Utrecht


Nieuwe ronde voor Binnenronde

21-9-2006 -

In een vloeiende beweging onthullen gedeputeerde Ekkers en wethouder Sanders de maquette voor de Binnenronde in Veenendaal. Zij bezegelen hiermee de provinciale bijdrage van driekwart miljoen euro voor plaatselijke herstructurering. En daarmee een forse impuls voor de leefbaarheid in de wijk.

Kwaliteitsverbetering van de Binnenronde staat centraal bij de bijdrage uit het provinciaal stimuleringsfonds stedelijke vernieuwing. De buurt maakt deel uit van de wijk Het Franse Gat in Veenendaal. Een speerpuntwijk in het kader van gemeentelijk lokaal sociaal beleid en het gemeentelijk stedelijke vernieuwingsbeleid. Dit betekent dat de wijk wat betreft de bebouwing, de openbare ruimte, de veiligheid, het basisonderwijs en de maatschappelijke dienstverlening wel een oppepper kan gebruiken. De subsidie draagt bij aan de bouw van 135 sociale huur- en koopwoningen, realisatie van nieuwbouw voor de supermarkten C1000 en Aldi, nieuwbouw van een dependance van de Patrimoniumschool en een gymzaal. Ook is er veel aandacht voor het verbeteren van de openbare ruimte en infrastructuur.

Stedelijke vernieuwing speerpunt
De provincie Utrecht hecht groot belang aan stedelijke vernieuwingsprojecten als de Binnenronde. Zij zet hiervoor onder meer het stimuleringsfonds stedelijke vernieuwing in. In totaal is in 2006 tien miljoen euro beschikbaar voor zeven gemeenten. De provincie sluit met elke gemeente een prestatiecontract met afspraken over de besteding en de wijze waarop de provincie de afspraken controleert.

Vervolg
Realisatie van de plannen betekent dat de bewoners van de huidige portiekwoningen aan de Binnenronde hun woning moeten verlaten. Deze woningen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Patrimonium woonstichting draagt de zorg voor vervangende woonruimte. De bewoners zijn door Patrimonium woonstichting geïnformeerd. Voor de nieuwbouw zal een vrijstellingsprocedure artikel 19 lid 1 gevoerd worden. Dit betekent dat belanghebbenden nog geïnformeerd worden over de plannen en kunnen inspreken op de plannen van het gemeentebestuur.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal: Gemeente Veenendaal: Chris Verhoeven, e-mail chris.verhoeven@veenendaal.nl, telefoon 0318 538 246 of

Meer informatie: Christianne Colaris, telefoon 030-2583118