Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

WK enkelspannen: Radstake zet eerste teamscore neer

21/09/2006

Pratoni, 21 september 2006
Vandaag stond het eerste deel van de dressuur op het programma van het wereldkampioenschap voor enkelspan paarden in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. Teamlid Henk Radstake (Epe) startte vandaag als enige van de vier Nederlandse deelnemers en bezet met nog 37 deelnemers te gaan de negende plaats in het tussenklassement.

Radstake reed met de negenjarige KWPN-merrie Prime Time (v. Rixtel) een hele nette proef, die door de vijfkoppige internationale jury werd beloond met 53 punten. Radstake was zelf niet helemaal te spreken over zijn prestatie: `De merrie liep goed, maar we hebben een beetje geëxperimenteerd met de kinketting, waardoor het beeld er iets rommelig uitzag. Het was niet een van mijn beste proeven, maar ik heb zeker genoten want de entourage is hier schitterend.'

De Amerikaan Fred Merriam gaat momenteel aan de leiding in het 74 deelnemers tellende veld, voor de Brit Paul Sidwell en titelverdedigster Marie Kahrle uit Zweden.

Morgen is het de beurt aan Frank van der Vegt (Hoogeloon), Yvonne de Ruyter (Rotterdam) en Jan van den Broek (Nistelrode), die twee jaar geleden individueel zilver won. De resultaten van Radstake, de Ruyter en Van den Broek tellen mee voor het teamklassement, waarin Nederland het opneemt tegen teams uit 20 verschillende landen.

Startttijden dressuur vrijdag 22 september:
Frank van der Vegt: 08.50 uur
Yvonne de Ruyter: 10.30 uur
Jan van den Broek: 14.40 uur

Stand dressuur na 1e dag:

1. Fred Merriam (Usa) 41.00

2. Paul Sidwell (Gbr) 42.80

3. Marie Kahrle (Swe)45.20
9. Henk Radstake (Ned) 53.00
Bron: KNHS/CVT

Startlijsten en uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2006/ITA/PRATONIDELVIVARO/