Fortis Bank

Shenergy Group, Shenergy Company en Fortis richten samen Shenergy Group Finance Company op

Shenergy Group, Shenergy Company en Fortis hebben op 21 september een overeenkomst ondertekend voor de oprichting van de Shenergy Group Finance Company (GFC). Het maatschappelijke kapitaal van de voorgestelde onderneming bedraagt RMB 500 miljoen (EUR 49,7 miljoen) waarvan 65% wordt bijgedragen door Shenergy Group, 25% door Shenergy Company en 10% door Fortis. GFC zal financiële diensten verlenen aan Shenergy Group en aan haar dochtermaatschappijen.

Shenergy Group is de grootste energiegroep in de regio Sjanghai en houdt zich voornamelijk bezig met beleggen in en exploitatie en beheer van energie- en vloeibare gassectoren in Sjanghai. Shenergy Company, een vennootschap op aandelen ondergebracht bij Shenergy Group, staat genoteerd aan de aandelenbeurs van Sjanghai.

Fortis staat internationaal bekend als financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren en is met 58.000 medewerkers actief in meer dan 50 landen wereldwijd. Fortis Merchant Banking richt zich op klantenfranchise en productniches met betrekking tot energie, grondstoffen en vervoer.

Op het moment is de oprichting van GFC in de aanvraagfase en zal uiteindelijk onderworpen worden aan de goedkeuring van de China Banking Regulatory Commission.

De transactie heeft geen invloed op de nettowinst per aandeel van Fortis.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 39,5 miljard (31/08/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 58.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20