100 jaar expertise in oogsten in Zedelgem

New holland

100 jaar expertise in oogsten in Zedelgem

ZEDELGEM, België, September 21 /PRNewswire/ --

New Holland, een merkleider in de handel in landbouwbenodigdheden en onderdeel van de Fiat Group, viert 100 jaar innovatie en productie-expertise in het oogsten in zijn productiefabriek in Zedelgem in België met een twee maanden durend activiteitenprogramma.

Het officiële programma begon met een Internationale Openingssessie op 21 september, toen het managementteam van New Holland historische prestaties en toekomstplannen van de fabriek deelde met zijn gasten, onder wie vertegenwoordigers van handelaren, leveranciers en plaatselijke autoriteiten.

"Een eeuwfeest is een belangrijke mijlpaal in het leven van een bedrijf, iets om trots op te zijn; maar ondanks onze buitengewone leeftijd beschouwen we onszelf nog steeds als erg jong," verklaarde Linda Knoll, Executive Vice President Productie Landbouwmachines.

De positie van Zedelgem als oogstcentrum van New Holland getuigt van de ervaring in en de reputatie van ontwerpexpertise en hoge bouwkwaliteit die de fabriek na verloop van tijd heeft verworven. Achtennegentig procent van de combines, balenpersen en gemotoriseerde hakselaars die uit zijn productielijnen komen, worden geëxporteerd. New Holland heeft meer dan 2800 mensen in België in dienst, van wie bijna 2000 in Zedelgem zelf, en levert werk aan nog eens honderden leveranciers. Het is een sterke relatie die teruggaat tot 1906, toen Leon Claeys met zijn bedrijf begon voor de productie van stationaire dorsers. Zijn missie om innovatieve oplossingen te vinden om het werk van boeren gemakkelijker en hun zaken winstgevender te maken, geldt tot op heden ook voor Zedelgem. Sinds toen is Zedelgem verantwoordelijk voor een heleboel technische innovaties en referentie-machinerie, met vele nieuwe patenten op zijn naam. De eerste Europese gemotoriseerde combine, de MZ, werd in 1952 met wijdverbreide bijval gelanceerd. In de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw werden vele nieuwe voor de industrie bepalende kenmerken geïntroduceerd bij het maaidorsen, zoals de ronddraaiende dorsmachine en de zelf-horizontaalstellende cleaning shoe. In 2002 heeft New Holland volledige automatisering bij onze CX- en CR-combines bereikt. De lancering van de CX-combine in 2002 veranderde het uiterlijk van huidige combines.

Marco Mazzu, President landbouwmachines New Holland, voegde eraan toe: "Met 1 op de 4 Europese combines en omdat we de grootste zijn in de wereld en in Europa voor wat betreft grote balenpersen, is het duidelijk dat Zedelgem en de mensen die daar werken een belangrijke rol spelen in de toekomstige groei van het merk. De aandacht voor de behoeften van klanten, de passie voor innovatie en superieure kwaliteit is gedurende 100 jaar van technologische ontwikkeling en leiderschap bij ons aanwezig geweest, maar we zijn nog erg jong en we groeien nog. Zedelgem is een combinatie van moderne technologie, drang naar kwaliteit en innovatie en een echt geloof in dienstbaarheid. Deze combinatie heeft geleid tot 100 jaar succes en zal de basis vormen voor het succes van de volgende eeuw."

Opmerkingen voor redacteuren

De reputatie van New Holland stoelt op het succes van onze klanten, producenten van marktgewassen, veeboeren, aannemers, wijngaarden of groundscare-professionals. Zij kunnen rekenen op het meest brede aanbod van innovatieve producten en diensten: een volledig assortiment machines, van tractoren tot oogst-, goederenbehandelingsmachines, gecomplementeerd met op maat gemaakte financiële diensten van een landbouwspecialist. Een zeer professioneel wereldwijd netwerk van handelaren en de betrokkenheid van New Holland met expertise garandeert iedere klant de ultieme klantenervaring. Bezoek voor meer informatie over New Holland www.newholland.com . New Holland is een merk van CNH Global N.V. (NYSE: CNH), een wereldwijde leider in machines en financiële diensten voor de bouw en landbouw.

Website: www.newholland.com