Time : 19:15:49
Date : 21 September 2006
Sender Name: Zetes Industries

Zetes Industries - Resultaten 1ste semester 2006


- Stijging van de omzet met 9,7% tot 66,2 miljoen ¤
- EBITDA op 5,65 miljoen ¤ stabiel ten opzichte van 1ste semester 2005

- Stijging van netto resultaten met 88%

(zie Resultatenrekening in bijlage, beschikbaar bij dit bericht op www.pressreleases.be)

Opvallende feiten in het 1ste semester

De groei die de Zetes Groep het eerste semester gekend heeft op vlak van de verkoop, is te danken aan een sterke organische groei in de Goods ID sector (+22,3% tot ¤ 53 miljoen).
Deze zeer goede prestatie compenseert ruimschoots de daling van de inkomsten op gebied van People ID (-22,3% tot ¤ 13,3 miljoen). Een daling die we kunnen toeschrijven aan de omvang van het Congo contract dat in 2005 met de Verenigde Naties afgesloten werd (en waarvan 30% al opgeleverd was op 30 juni 2005).

Op gebied van goederenidentificatie (Goods ID), blijft de spraakherkenningtechnologie de belangrijkste groeifactor. Talrijke Europese spelers in de distributie- en logistieke sector installeren op dit ogenblik deze technologie in hun distributiecentra. Als vooraanstaande pan-Europese integrator in automatische identificatie en eveneens Europees markleider op de markt van de voice-oplossingen, bevindt Zetes zich in de ideale positie om winst te halen uit deze beweging. Bovendien heeft de overname van Vocognition International in augustus jl. gezorgd voor een versterking van het internationale Competence Center Zetes 3i Voice en voor quasi een verdubbeling van het klantenbestand, voornamelijk in Frankrijk.

De langetermijncontracten van het type Build and Operate blijven voor een groei zorgen in de sector van personenidentificatie (People ID). De roll out van de Belgische eID kaart gebeurt aan een snel tempo (meer dan 3,3 miljoen kaarten geproduceerd op 30 juni 2006, met een uitzonderlijk betrouwbaarheidspercentage). Daarenboven werden er een aantal kleinere contracten afgesloten en opgestart. Rekening houdend met de inkomsten die gegenereerd werden door de klanten van de Kaarten-divisie van IDOC (in februari door Zetes overgenomen), is de omzet met bijna 45% gestegen als het Congo-project niet in rekening gebracht wordt.

Ten gevolge van de IPO zijn de financiële lasten aanzienlijk gedaald, gezien het netto financiële resultaat nog een kost geeft van ¤ -0,1 miljoen, tegenover ¤ -1,6 miljoen tijdens het eerste semester 2005. Het nettoresultaat bedraagt ¤ 2,34 miljoen tegen ¤ 1,24 miljoen een jaar eerder, een toename met 88%.

Overnames

In de sector van de Goods ID, heeft Zetes in de loop van het 1ste semester 2006 de Spaanse firma Powersys overgenomen (100%). Dit creëert voor Zetes nieuwe mogelijkheden rond een activiteit die van vitaal belang is in de wereld van productie en logistiek; het printen en aanbrengen van etiketten (Print & Apply). De structuur van internationale 3i competence centers die Zetes uitgebouwd heeft, zal ervoor zorgen dat de Print & Apply oplossingen aan de hele Europese markt ter beschikking gesteld zullen worden, met de Zetes filialen als primaire distributiekanalen.

In het People ID-domein werden eveneens twee overnames gerealiseerd, één in het domein van de productie (overname van de Kaart afdeling van het bedrijf IDOC, onder meer producent van de Luxemburgse identiteitskaarten) et één in het domein van de software (50% van het bedrijf Metaform).

Door deze overnames kan Zetes haar klanten People ID-oplossingen aanbieden die nog completer en meer geïntegreerd zijn, in het bijzonder op vlak van digitale kleurendruk en van software oplossingen en van geautomatiseerde captatie van gegevens en van persoonlijke informatie.
De groei van de omzet van Zetes in het 1ste semester 2006 is voornamelijk van organische aard (+8,7%). De invloed van de gerealiseerde overnames blijft beperkt. Hun bijdrage aan het geconsolideerde zakencijfer van de 1ste semester 2006 bedraagt ¤ 0,6 miljoen.

Perspectieven

In de loop van het 1ste semester heeft Zetes haar competenties versterkt op gebied van Goods ID. Volgens Zetes zullen deze versterkte competenties het bedrijf toelaten zich te blijven onderscheiden van de concurrenten en te blijven groeien. Het bedrijf blijft waakzaam met betrekking tot mogelijkheden voor nieuwe overnames, vooral in de grote Europese landen.
Inzake People ID heeft Zetes vertrouwen in haar strategie van het uitbreiden van haar aanbod aan oplossingen en van de focus op de EMEA regio.

Zelfs indien de belangrijkste opdrachtgever in deze materie, de Verenigde Naties, in het 1ste semester 2006 geen project besteld heeft dat vergeleken kan worden met de kiezersregistratie in Congo (DRC), blijft Zetes ervan overtuigd dat het succes van de kiezersregistratie in Congo - waarmee Zetes geassocieerd kan worden - het belang bevestigt van registratieoplossingen met biometrie. Dit is ook de reden waarom het bedrijf haar investeringen heeft voortgezet in het ontwikkelen van deze activiteit, en in het identificeren en beoordelen van projecten. In dezelfde lijn heeft Zetes ook haar business development team uitgebreid en een participatie van 50% genomen in Metaform.

Rapport van de commissaris

De commissaris is overgegaan tot een beperkt verslag over de tussentijdse financiële gegevens van Zetes Industries met betrekking tot het semester eindigend op 30 juni 2006.
Zijn verslag is terug te vinden bij de tussentijdse financiële resultaten op de website www.zetes.com

Kalender

Resultaten 2006 : vrijdag 23 maart 2007
Algemene Aandeelhouders Vergadering : woensdag 30 mei 2007

Voor meer informatie en voor intermediaire financiële informatie van het eerste semester 2006 kunt u terecht op onze website: www.zetes.com

Over Zetes
Zetes Industrie (Euronext Brussels: ZTS), opgericht in 1984, is uitgegroeid tot een vooraanstaande Pan-Europese systeemintegrator die oplossingen met meerwaarde biedt voor Automatische Identificatie (Auto-ID) van goederen en personen. Deze oplossingen zijn gebaseerd op zowel opkomende als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie)
en dragen bij tot een verbeterde werking van vele publieke en private klanten in tal van sectoren.
Zetes' oplossingen worden gebruikt in verscheidene sectoren die eisen moderne en efficiënte oplossingen voor hun cruciale activiteiten: industrie, transport, logistiek, distributie,gezondheidszorg, financiën,
telecommunicatie en openbare diensten.
De Zetes groep heeft haar hoofdzetel in Brussel en filialen in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië,Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Zetes telt vandaag 455 medewerkers en behaalde een geconsolideerd zakencijfer van ¤139,5 miljoen in 2005.