Deelgemeente Charlois Rotterdam

Praten over toekomst Oud-Charlois

Bewoners en raadsleden kijken en luisteren tijdens de middagbijeenkomst van de Raad in de Wijk naar de korte presentatie over de plannen voor Oud-Charlois. Aansluitend gaan ze met elkaar in discussie. (foto: fotopersbureau Cor Vos) Op 21 september spraken bewoners van Oud-Charlois en de deelraad in twee bijeenkomsten met elkaar over de toekomst van de wijk.

Het was volgens deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst een mooie gelegenheid om de plannen voor Oud-Charlois te presenteren. Het waren nog geen uitgewerkte plannen, zodat de bewoners nog alle vrijheid hadden de accenten zelf aan te geven. Oud-Charlois is immers de mooiste plek van Zuid en moet een wijk worden waar iedereen wil blijven wonen.

Na een korte presentatie ging de groep uiteen om over het wonen in, de veiligheid en het sociaal programma van de wijk te praten. Het was direct duidelijk dat alle aanwezigen zich willen inzetten voor de wijk. Er zijn na afloop duidelijke afspraken met elkaar gemaakt. Om de wijk veilig te houden zal meer nadruk komen te liggen op de aanpak van drugsoverlast. Als dat minder is, vermindert een groot deel van het overlastgevend gedrag in de straat. Verder zullen malafide huisbazen worden aangepakt en zullen bewoners en deelgemeente samen de sociale controle in de wijk proberen te vergroten. Eind van het jaar wordt door Stadsmarinier Gerard Spierings een wijktafel georganiseerd. Dan praten bewoners en deelgemeente opnieuw met elkaar om te kijken of de maatregelen hebben geholpen en om af te spreken wat er verder nog gedaan moet worden.