3 VO - Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

Persbericht

Op voeten en fietsen naar school

Waspik,

Op 21 september is er in het kader van de actieweek "Week van de Vooruitgang" door de jacintaschool in Waspik speciale aandacht gevraagd voor de oversteek aan de schoolstraat.

De landelijke actiedag "op voeten en fietsen naar school" was een prima aanleiding om aandacht te vragen voor de schoolgaande jeugd. Veel leerlingen van de Jacintaschool moeten de drukke Schoolstraat oversteken.
Verkeersouder Jolanda de Cloe heeft samen met andere ouders de oversteek versiert met VVN vlaggetjes en ballonnen. Leerlingen van groep 7 en 8 hebben posters gemaakt om het zebra pad onder de aandacht te brengen, gemeente Waalwijk heeft voor hekken gezorgd om de posters duidelijk aan voorbij rijend verkeer te kunnen tonen en de politie hield toezicht op de veiligheid. Om aandacht te vragen voor de overstekende kinderen werd er die dag 5 keer flyers uitgedeeld aan stoppende automobilisten en fietsers, tijdens het brigadieren en tijdens de avondspits." De reactie van stoppende automobilisten was over het algemeen positief en begripvol,"Het is toch een zebrapad, dan moet je toch stoppen" was een van de vele reactie's maar soms waren waren ze ongeinteresseerd of erg geirriteerd, pakte zelf geen flyer aan.
De dag is succesvol verlopen, er zijn die dag enkele honderden flyers uitgedeeld door verkeersbrigadiers en kinderen.