Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

21 september 2006

WIJZIGING VAN GERINGE AARD VAN BESTAANDE VERGUNNING VVA/BD. 03.343/b/(G12)

Gelet op
· de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren alsmede op het Besluit biotechnologie bij dieren en de Regeling vergunning biotechnologie bij dieren; · de bestaande vergunning VVA/BD. 03.343/b/(G12) van de Universiteit Utrecht te Utrecht van 27 september 2004;
· het verzoek tot wijziging van geringe aard van de bestaande vergunning VVA/BD. 03.343/b/(G12) van 5 september 2006.

Beoordeling
In het verzoek tot wijziging van de bestaande vergunning VVA/BD. 03.343/b/(G12), dat is ontvangen op 5 september 2006 en als bijlage I is bijgevoegd, wordt gevraagd om verlenging van de looptijd van de vergunning met een jaar.
Het onderzoek waarvoor de vergunning is verleend richt zich op het verwerven van inzicht in de rol van het eiwit GAPR-1 bij het ontstaan en voorkomen van infectieziekten. Waarschijnlijk speelt dit eiwit een rol bij het vernietigen van binnengedrongen ziekteverwekkers. Verder is GAPR-1 mogelijk betrokken bij het tegengaan van de vermeerdering van bacteriën in de cel en bij de opbouw van resistentie tegen ziekteverwekkers. Het doel van het onderzoek is het maken van een GAPR-1 knock-out muizenlijn. Met behulp van deze muizenlijn kan men bestuderen hoe het immuunsysteem van deze muizen afwijkt van het immuunsysteem van wildtype muizen. Om deze muizenlijn te kunnen maken, moeten eerst embryonale stamcellen gemaakt worden waarin het GAPR-1 gen geïnactiveerd is. De vergunninghouder is er nog niet in geslaagd om deze stamcellen te creëren. Deze wijziging raakt de essentie van de vergunning niet en kan worden beschouwd als een wijziging van geringe aard als bedoeld in artikel 6, derde lid, sub c, van de Regeling vergunning biotechnologie bij dieren op basis waarvan de looptijd van een vergunning met maximaal één jaar kan worden verlengd.

BESLUIT:

De bestaande vergunning VVA/BD. 03.343/b/(G12) wordt gewijzigd zoals hieronder beschreven en conform het verzoek tot wijziging van geringe aard van 5 september 2006:

· Beperking 2, lid 2, wordt gewijzigd in: de biotechnologische handelingen bij dieren dienen binnen 39 maanden na dagtekening van het oorspronkelijke besluit te zijn verricht.

De beperkingen en voorschriften genoemd in de bestaande vergunning blijven, behoudens bovenstaande wijziging, onverminderd van kracht.

Een belanghebbende kan tegen dit besluit een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Indien een bezwaarschrift wordt ingediend, moet dit - vergezeld van een afschrift van dit besluit - binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit worden verzonden naar: Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, t.a.v. afdeling Rechtsbescherming, Postbus 20401, 2500 EK `s-Gravenhage.

`s-Gravenhage, 21 september 2006

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,
Voor deze:
DE DIRECTEUR-GENERAAL,

mr. A. Oostra
BESLUIT WIJZIGING GERINGE AARD OP BESTAANDE VERGUNNING VVA/BD. 03.343/b/(G12) pag. 1 BESLUIT BIOTECHNOLOGIE BIJ DIEREN


---- --