Leen Zevenbergen schrijft `En nu laat ik mijn baard staan'


"Dit land moet uit de verstikkende wurggreep komen"

BOSCH & DUIN, 20060905 -- Op 21 september 2006 wordt het opvallende boek `En nu laat ik mijn baard staan' van Leen Zevenbergen gepresenteerd. Daarin houdt de serie-ondernemer een gedreven pleidooi voor meer plezier op het werk. Dat plezier ziet Zevenbergen als de manier om uit het huidige klimaat te breken. "We leven in een tijd waarin controle en regelgeving als noodzakelijk wordt gezien. Maar het is juist nodig dat de echte ondernemers uit het keurslijf breken en de passie terugbrengen," zo stelt Zevenbergen.

Authentiek ondernemerschap zorgt voor bloeiende, creatieve organisaties. De fun moet terug, volgens Zevenbergen. En dat lukt als ondernemers weer speelruimte krijgen. Als leidinggevende en inspirator ontwikkelde Leen Zevenbergen (1958) een geheel eigen visie op de noodzaak van Creatief Ondernemen en Sprankelend Inspireren. In het nieuwe `En nu laat ik mijn baard staan' (uitgeverij Business Contact) geeft Zevenbergen de urgentie aan voor de herwaardering van Creatief Ondernemen en Sprankelend Inspireren. De eerste druk van het boek, ondersteund door Ad Scheepbouwer, Roel Pieper en Marike van Lier Lels, kent een oplage van 10.000 stuks.

Opstaan
`En nu laat ik mijn baard staan' is een onorthodoxe titel voor een inspirerende verzameling verhalen en sferen waarmee mensen hun eigen organisatie leuker kunnen maken. "Dat is hard nodig," aldus Zevenbergen, "want overal zie je dat de sprankeling de nek om wordt gedraaid. De ondernemers moeten nu opstaan om die positieve energie weer voelbaar te maken. En die ondernemers moeten de ruimte nemen om uit de verstikkende wurggreep van alle controlemechanismen te breken."

Dromen delen
Leen Zevenbergen was oorspronkelijk accountant, maar werd met de oprichting van Bolesian ondernemer. Hij leidde bedrijven als Everex, Trendsoft en Electrogig, werd president van RCC (Roccade) en directievoorzitter van Origin. Daarnaast was hij partner bij investeringsmaatschappijen en ondernemer met een onstuitbare stroom initiatieven. Vanuit zijn laatste bedrijf, Escador Innovation, heeft hij in de afgelopen vier jaar ruim 150 strategie- en innovatie-sessies geleid met de grootste Nederlandse organisaties. De top van Nederland was te gast bij Leen Zevenbergen om dromen en ambities te bespreken en te delen.

Sleeptouw
Zevenbergen is niet het type leider dat meteen met z'n vuist op tafel slaat. Maar in `En nu laat ik mijn baard staan' geeft hij aan dat het anders moet. En hij voegt direct de daad bij het woord. De komende maanden trekt hij het land in, om bij allerlei gelegenheden het gedachtegoed van `En nu laat ik mijn baard staan' te verwoorden en de discussie aan te gaan. Daarbij neemt Leen Zevenbergen ook een brede groep ondernemers, topmanagers en bestuurders mee op sleeptouw. "Ik wil dat dit boek het startpunt vormt voor een nieuwe beweging die door Nederland moet rollen. Daar waar het ondernemerschap lijkt te verstarren, geeft `En nu laat ik mijn baard staan' inspiratie aan iedereen die wil ondernemen."


En nu laat ik mijn baard staan
Creatief ondernemen & sprankelend inspireren
door Leen Zevenbergen
Uitgever: Business Contact, Amsterdam
Bindwijze: Gebonden
Bladzijden: 192
Prijs: ¤ 19,90
ISBN: 9047002423





Escador Innovation