Mijn Geheim bestaat 30 jaar


GILZE, 20060920 -- Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het vrouwenweekblad verschijnt op donderdag 21 september 2006 een extra jubileumuitgave.

In september 1976 verscheen bij Uitgeverij De Vrijbuiter het eerste nummer van Mijn Geheim. Het levensverhalenblad bleek zo'n succes dat de maandelijkse frequentie al na enkele nummers werd ingeruild voor een tweewekelijkse. In 1982 zette Mijn Geheim, na 148 nummers, de stap naar een wekelijkse verschijning.

Begonnen als licentie-uitgave van het Duitse Mein Geheimnis heeft Mijn Geheim zich langzaam maar zeker ontwikkeld tot dé boodschapper van het gevoelsleven van vrouwen in Nederland en België. Gewone mensen, bijzondere verhalen is daarbij het motto van de redactie. Via laagdrempelige contacten met lezeressen en journalistiek handwerk worden wekelijks zeven levensverhalen opgetekend. Centraal thema: hoe ga je om met een bepaald probleem in je leven?

Die aanpak zorgt ervoor dat Mijn Geheim zich, na 1393 afleveringen, in een onverminderde populariteit mag verheugen. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan verschijnt op donderdag 21 september 2006 een speciale extra uitgave. Alle redacteuren en columnisten selecteerden hiervoor een verhaal waaraan zij bijzondere herinneringen koesteren. Het resultaat is een bewaardocument, dat een goed beeld geeft van de ontwikkelingen die Mijn Geheim én de 'gewone' Nederlandse vrouw hebben doorgemaakt.

Mijn Geheim is een uitgave van Uitgeverij De Vrijbuiter, een dochteronderneming van mediaconcern Audax. Beiden zijn gevestigd te Gilze.