Rij nu de toekomst in op aardgas met Teesing bv


Nu, aardgas tanken wanneer u wilt, voor een schoner milieu en bovendien goedkoper dan benzine

RIJSWIJK, 20060921 -- Teesing bv, heeft de distributierechten verkregen van Fuelmaker voor de Benelux. In september 2006 is "De Fuelmaker" geïntroduceerd op de Nederlandse markt. "De Fuelmaker" is bestemd voor de autobezitter die kiest voor milieu- en kostenbewust rijden op aardgas.

Een grotere (na)druk op natuur en milieu heeft in de auto-industrie geleid tot het in hoog tempo ontwikkelen van nieuwe technologieën die moeten bijdragen aan een schoner milieu en zuiniger rijden. De verwachting is dat waterstof vanaf 2020 als brandstof voor de consument beschikbaar komt. Echter is er nu al een schone brandstof: aardgas. Aardgas is minder milieubelastend dan de huidige brandstoffen, doordat het overgrote deel van de uitstoot bestaat uit water. Ook komen er bij de verbranding van aardgas geen roetdeeltjes vrij. Olieprodukten komen bij uitstoot op het wegdek en in de omgeving terecht; aardgas daarentegen vervliegt bij uitstoot. Op aardgas rijden is veilig, milieuvriendelijk en economisch interessant; bovendien is aardgas een factor drie goedkoper dan benzine.

In Nederland komt de lobby voor rijden op aardgas moeilijk op gang, hoewel het Ministerie van VROM inmiddels enkele auto's op aardgas heeft rijden. Daarnaast is tijdens Prinsjesdag bekend geworden dat de accijns voor 2007 op aardgas als brandstof vele malen lager zal worden dan de accijns op andere brandstoffen, zoals diesel en benzine. De regering hoopt hiermee te bewerkstelligen dat deze zeer schone brandstof de komende jaren een stuk populairder gaat worden. Daarnaast was aardgas tot nu toe nog slecht verkrijgbaar. Bij slechts enkele tankstations verspreid over Nederland kon nog maar aardgas worden getankt. Een magere score in vergelijking met ons buurland Duitsland waar je bij bijna 700 tankstations aardgas kunt tanken.

Op aardgas rijden is voor autobezitters in Nederland binnen handbereik gekomen door "het rijden op aardgas met Teesing". Teesing heeft voor de Benelux de distributierechten gekregen van "De Fuelmaker", een zelf-tank-systeem dat in Canada en Amerika al ruimschoots 10 jaar een bewezen technologie is. Het is dan ook tijd om "De Fuelmaker" in een samenwerking met Technisch Ingenieursbureau Meurs bv te introduceren op de Nederlandse markt. Vanaf dit moment kan de tank van een auto heel eenvoudig 's nachts voor het huis of overdag bij het bedrijf worden gevuld met aardgas. Terwijl de autobezitter slaapt of werkt doet "De Fuelmaker" zijn werk. Het enige dat hiervoor nodig is, is een aansluiting op gas en elektriciteit. `s Morgens of 's avonds rijd je weg met een gevulde tank en kan er weer een afstand van 200 tot 300 km worden overbrugd. En dat voor slechts ¤ 10,00!

Het vullen van de tank met behulp van "De Fuelmaker" neemt ca. 6 uur in beslag, ervan uitgaande dat de tank helemaal leeg is gereden. Voor ondernemingen met meer aardgasauto's, zijn er systemen met een hogere capaciteiten/ of vulsnelheden beschikbaar.

Op dit moment produceren alle grote automerken al auto's die naast benzine ook op aardgas kunnen rijden. Bovendien is achteraf inbouwen ook mogelijk. Eén en ander zoals ook bekend van het rijden op LPG. Aardgas is veilig, omdat het gasvormig is en zich niet kan ophopen. Daarnaast is de technologie voor het rijden op aardgas beproefd en uitontwikkeld.

Voor ¤ 6.300,00 tot ¤ 8.000,00 kan men de beschikking hebben over een eigen "Fuelmaker". Een investering die gezien de lage aardgasprijs en de minimale verhoging van de wegenbelasting, bij een kilometrage van 40.000 per jaar binnen iets meer dan 2,5 jaar kan worden terugverdiend. Na deze 2,5 jaar kan ¤ 3.200,00 per jaar worden bespaard. Bij versies met een hogere capaciteit, geschikt voor vlooteigenaren met meerdere bedrijfsauto's, zoals taxibedrijven en koeriersdiensten, wordt deze winst alleen maar groter.

Op de website www.fuelmaker.nl kunt u meer informatie vinden over "De Fuelmaker".

---------EINDE PERSBERICHT---------

Teesing bv
Teesing is een toeleverancier van pijpverbindingen, afsluiters en buizen en heeft over de laatste 50 jaar een gedegen reputatie opgebouwd als een creatieve en betrouwbare leverancier voor diverse sectoren. Teesing streeft ernaar om samen met partners complete oplossingen te kunnen bieden door het leveren van systemen en assemblies. Teesing is importeur van "De Fuelmaker" voor de Benelux.

Technisch Ingenieursbureau E. Meurs bv
Meurs is een technisch ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in elektrotechnische besturingssystemen en zij produceert complete brandstofafvulsystemen voor o.a. LPG en CNG. Meurs is verantwoordelijk voor de installatie, service en onderhoud van "De Fuelmaker".

Samenwerking Teesing bv en Meurs bv
Teesing en Meurs werken veelvuldig samen aan CNG- en LNG-projecten. Zij hebben reeds grote aardgas projecten in onder andere China, India en Duitsland lopen. In Bulgarije realiseren ze momenteel de bouw van het grootste aardgas tankstation van Europa.

De onderstaande informatie is te downloaden via
idisk.mac.com/rdekramer-Public?view=web
* Logo's en bedrijfsprofielen van de betrokken partijen
* Technische Informatie
* Aanvullende foto's van "De Fuelmaker"
* Case study, Media Coverage Fuelmaker in Amerika en Canada