Digitale Gemeente Houten

21 september openbaar debat over het drugs- en alcoholbeleid

zaterdag 2 september 2006 - Bron: PvdA Houten

De PvdA Houten organiseert op donderdag 21 september a.s. van 20.00 tot 22.00 uur in Chipolata (Hefbrug 1) een openbare informatie- en discussieavond over het alcohol- en drugsbeleid in Houten. Alle inwoners van de gemeente Houten zijn van harte uitgenodigd voor deze openbare en gratis bijeenkomst. Doel is om gezamenlijk te discussiëren over de huidige problemen in Houten met alcohol en drugs, en welk beleid gevoerd moet worden om problemen te voorkomen en te bestrijden.

De PvdA Houten vindt het belangrijk om van de inwoners van Houten te horen hoe zij aankijken tegen de huidige problemen met betrekking tot drugs- en alcoholgebruik en het bestrijden van deze problemen. Tijdens de bijeenkomst komen onder andere de volgende vragen aan de orde:
* Heeft Houten momenteel grote drugs- en alcoholproblemen?
* Zijn veel Houtense inwoners verslaafd aan drugs en drank?
* Doet Houten genoeg aan het voorkomen en bestrijden van deze problemen?

* Moet Houten een legale coffeeshop krijgen, of juist niet?

Aanleiding voor de bijeenkomst is dat enkele jaren geleden uit onderzoek bleek dat Houtense jongeren bovengemiddeld veel alcohol drinken, en dat een groep jongeren soft- en harddrugs gebruikt. Dat heeft geleid tot een intensiever genotsmiddelenbeleid in Houten. De resultaten van dit beleid zijn nog niet bekend. De PvdA is geïnteresseerd in de beleving van de inwoners van Houten, en of er problemen zijn die (beter) aangepakt moeten worden.

De bijeenkomst vindt plaats in "Chipolata" gevestigd op de Hefbrug 1. (naast het zwembad) De zaal is open vanaf 19:30 uur. Om 20:00 uur begint de informatie- en discussiebijeenkomst, die tot ongeveer 22:00 uur duurt. Alle inwoners van Houten zijn van harte uitgenodigd, de bijeenkomst is gratis.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de PvdA Houten met als gasten de burgemeester, diverse deskundigen op het gebied van alcohol en drugsbeleid, Stichting Enter en Wethouder Nicole Teeuwen (jongerenbeleid). Voor meer informatie kijk op www.pvdahouten.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).