Gemeente Winterswijk


Gemeenteraad vergadert over bedrijventerrein en toeristenbelasting

Donderdag 21 september komt de raad voor het eerst na het zomerreces weer bijeen. Op de agenda staat onder meer het ontwikkelen van nieuw bedrijventerrein en een voorstel voor de goedkeuring van een nieuwe tarievenstructuur voor toeristen- en forensenbelasting. De vergadering begint om 19.30 uur. Inwoners hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van hun spreekrecht. Op www.winterswijk.nl is daarover meer informatie te vinden. De vergaderingen zijn openbaar en vinden plaats in de raadzaal van het Raadhuis, Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1.

Bedrijventerrein
Eén van de agendapunten is de ontwikkeling van nieuw bedrijventerrein in Winterswijk. Voorgesteld wordt om de eerder gemaakte keuze voor ontwikkeling van bedrijventerrein aan de noordwestzijde van de kern (ook wel Arrisveld genoemd) te heroverwegen en de komst van een bedrijventerrein aan de westzijde van de kern (Tuunterveld) opnieuw in overweging te nemen. Aanleiding voor deze gewijzigde zienswijze is een andere opstelling van de Provincie door de aanwezigheid van hoogwaardige landschappelijke kernkwaliteiten in locatie Noordwest. Het college heeft de kenmerken en kwaliteiten van de betrokken gebieden geanalyseerd en is tot de slotsom gekomen, dat er meerdere argumenten zijn om te kiezen voor het gebied Tuunterveld.

Toeristen- en forensenbelasting
Tevens wordt gesproken over een nieuwe tarievenstructuur voor toeristen- en forensenbelasting. De gemeentelijke uitgaven aan toerisme en recreatie zijn groter dan de inkomsten uit toeristen- en forensenbelasting. De gemeente streeft naar een financieel meer verantwoord verband tussen de uitgaven en inkomsten op het gebied van toerisme en recreatie. De gemeente heeft met vertegenwoordigers uit de sector overleg gehad voor de totstandkoming van de nieuwe tarievenstructuur. Beide partijen zijn daarbij tot elkaar gekomen.

Andere onderwerpen zijn vaststelling van het Visiedocument Gebiedsgericht Cultuurbeleid, het beschikbaar stellen van krediet voor de aanleg van het voetbalcomplex FC Trias en de locatie van een muziekkoepel. Op internet is de complete agenda te vinden.