Titel: Het Kabinet der Koningin deelt mede

RVD/DG
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 21-09-2006 21:30

Origineel persbericht.

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
21 september 2006

Het Kabinet der Koningin deelt mede:

De minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, mevrouw S.M. Dekker, heeft Hare Majesteit de Koningin verzocht haar met onmiddellijke ingang, heden 21 september 2006, ontslag te verlenen als minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

De Koningin heeft op de meest eervolle wijze dit ontslag verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door haar aan Haar en het Koninkrijk bewezen.

De staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, drs. P.L.B.A. van Geel, heeft, overeenkomstig hetgeen staatsrechtelijk gebruikelijk is, in aansluiting op de ontslagaanvrage van de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, zijn functie ter beschikking gesteld van de Koningin. Hare Majesteit de Koningin heeft de terbeschikkingstelling in beraad genomen.

Hare Majesteit de Koningin heeft de minister van Verkeer & Waterstaat, mevrouw drs. K.M.H. Peijs, tijdelijk belast met het beheer van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

RVD, 21.09.2006, 21.30 uur.