Huislijn.nl introduceert Google Maps / Satelliet


Met ruim 57.000 woningen de grootste onafhankelijke huizensite

DORDRECHT, 20060921 -- Als eerste huizensite biedt www.huislijn.nl de mogelijkheid om op een gebruiksvriendelijke wijze woningen te zoeken via Google Maps / Satelliet. Samen met Grenius Software heeft Huislijn.nl een applicatie ontwikkeld die snel is en zonder software te downloaden gestart kan worden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Google Earth. Het resultaat is gelijk omdat satelliet foto's worden getoond.

Doordat Huislijn.nl gebruik maakt van geo-coderingen, worden de woningen - in 90% van gevallen - op 5 meter nauwkeurig geplaatst op de Google Map / Satelliet. Omdat Google sinds kort Nederland gedetailleerd in kaart heeft gebracht, kan de huizenzoekers op Huislijn.nl exact zien waar de te koopstaande woning staat en hoe de omgeving er uit ziet.

Huislijn.nl
Huislijn.nl is sinds vorig jaar uitgegroeid tot de huizensite waar zowel de huizenzoeker als de makelaar zich thuis voelt. Een breed aanbod van NVM, LMV, VBO, RE/MAX, Vrijehuizenmarkt, DirectWonen, Rotsvast, Makelaarsland en vele andere makelaars is te vinden op Huislijn.nl. De huizenzoeker kan zoeken in een aanbod van ca. 60.000 koop-, huur en nieuwbouwwoningen.

Huislijn.nl richt zich op de samenwerking met makelaars zodat de huizenzoeker - zonder deeplinks - huizen kan zoeken en deze direct kan bekijken. De bezoeker weet dit te waarderen. Op dit moment bezoeken ruim 550.000 consumenten maandelijks de website.

Grenius
Grenius Software B.V. is ontstaan uit Centric en heeft hier een exclusief samenwerkingsverband mee. Grenius Software BV richt zich op innovatieve software ontwikkeling voor vastgoedbeheerders en makelaars. De Virtuele Woonplaats die door Huislijn.nl wordt ingezet is een softwaretoepassing die gebouwd is rondom Google Maps. Verkopers en verhuurders kunnen hiermee woningen op kaart tonen en de omgeving voor potentiële klanten inzichtelijk maken. Verder is het met de Virtuele Woonplaats bijvoorbeeld ook mogelijk om strategisch voorraadbeheer letterlijk "in kaart" te brengen. Informatie over andere softwaretoepassingen van Grenius Software BV is te vinden op www.grenius.nl.