Gefilmde objecten Atlantis zet vraagtekens


Nederland moet eigen onderzoek starten naar ufo fenomeen

ALKMAAR, 20060921 -- De door Atlantis op film vastgelegde objecten zijn mogelijk niet van de Spaceshutle.Dit geeft vragen over wat deze dan wel zijn. Sommige beelden hebben gelijkenis met eerdere spectaculaire beelden bij eerdere missies. NASA verklaart het meeste van deze beelden weg af ijsafzetting op Spaceshutle. De vraag rijst steeds meer in hoeverre NASA het achterste van zijn tong laat zien. Ander materiaal zet hier hele grote vraagtekens bij.

NASA heeft de reputatie het vriendelijke onderzoeksburo te zijn wat onderzoek doet in de ruimte.Zij wordt gezien als authoriteit in officieele berichtgeving omtrend mogelijk ander leven in de ruimte.NASA wordt echter gefinanceerd door de Amerikaanse overheid.De informatieverstrekking zal dan ook gewogen worden naar het nationaal belang en veiligheid.
Dit was ondermeer een logisch gevolg van de het beleid in de koude oorlog maar roept nu steeds meer vragen op.Het valt te bezien in hoeverre NASA open kaart speelt over al haar bevindingen die zij doet in de ruimte.
Ik 1999 werd er een update gepubliceerd van het Franse Cometa rapport.
Dit rapport is opgesteld door het Instituut van Hogere studies van Nationale Defensie van Frankrijk en was een officieele studie naar het zgn ufofenomeen.Hierin wordt zondermeer gesteld dat de VS niet alle informatie deelt en dat het ufofenomeen werkelijk een weselijk probleem is.
Dit rapport baseert zijn conclusies voornamelijk op de ervaringen van haar eigen defensieapparaat en studies gedaan door haar eigen intanties
Dit rapport lijkt te bevestigen dat eerdere studies en informatie tav van ufo een stuk serieuser moet worden genomen dan men in het verleden heeft gedaan.
Nederland zal zich af moeten gaan vragen wat haar belang in deze in de toekomst zal zijn en haar eigen onderzoek moeten starten.
Beeldvorming lijkt dit tegen tehouden.
Als wij de conclusies van het Franse rapport mogen volgen hebben wij een grote achterstand in een serieuse benadering van het ufofenomeen en zal er in de toekomst politieke verantwoordelijkheid moeten worden genomen voor de steken die wij nu laten vallen





Eugene Vriend