Sympathy for the devil


Exclusief in AvantGarde oktober: hoofdredacteuren Nederlandse modeglossy's

AMSTERDAM, 20060921 -- Is het echt zo erg om bij een modeglossy te werken? Volgens The Devil Wears Prada (vanaf 12 oktober in de bioscoop) wel. Daarin maakt bitchy hoofdredactrice Miranda Priestly (Meryl Streep) haar redactie-assistente Andy Sachs (Anne Hathaway) het leven flink zuur. Dat Priestly trekjes heeft van Vogue's Anna Wintour is bekend - maar hoe zit dat eigenlijk met de leading ladies van de Nederlandse modemagazines? Zijn zij ook devils op Prada-hakken?

In het oktobernummer trekt AvantGarde de stoute stiletto's aan en neemt een kijkje bij de hoofdredactrices van collega-glossy's. Het resultaat? Sympathy for the Devil: een unieke (foto)reportage waarin de `Anna Wintours' van ELLE, Marie Claire, Glamour Cosmopolitan, en Red geen blad voor de mond nemen. "Ik doe mijn uiterste best om te verdoezelen dat ik eigenlijk een kil, hardvochtig loeder ben," aldus Cécile Narinx van ELLE.

Wie niet kan wachten om de film te zien, doet er goed aan mee te doen aan de speciale `Ladies Night' Bel&Win-actie in hetzelfde oktobernummer. AvantGarde geeft namelijk 320 kaarten weg voor een exclusieve voorvertoning, inclusief welkomstdrankje, goodie bag, sieraden shoppen en haar- en make-upadvies. Kunnen de lezeressen zelf proberen te bepalen of het er op de Nederlandse redacties net zo duivels aan toe gaat als in de film.

Het oktobernummer van AvantGarde, de enige Nederlandse modeglossy met een mannelijke hoofdredacteur, ligt nu in de winkel!

AvantGarde is een uitgave van Audax Publishing, een dochteronderneming van mediaconcern Audax, en geeft naast AvantGarde een grote variëteit aan publiekstijdschriften uit: Glossy, Diva&Donna, Vriendin, Weekend, Aktueel Sportief, Stars, Girlz!, HP/De Tijd en AvantgardeMen.