Plezier en ondernemerschap centraal bij lancering opzienbarend boek


`En nu laat ik mijn baard staan' gepresenteerd in Dutch Water Dreams

ZOETERMEER, 20060921 -- Het uitzonderlijke boek `En nu laat ik mijn baard staan' is vandaag gelanceerd tijdens een ontbijtsessie in Dutch Water Dreams. In dit boek houdt serie-ondernemer Leen Zevenbergen een gedreven pleidooi voor meer plezier op het werk. Agnes Jongerius en Bernhard van Oranje namen het boek in ontvangst.

`En nu laat ik mijn baard staan' is een onorthodoxe titel voor een inspirerende verzameling verhalen en sferen waarmee mensen hun eigen organisatie leuker kunnen maken. De fun moet terug, stelt Leen Zevenbergen. En dat lukt als ondernemers weer speelruimte krijgen. Zevenbergen beschrijft in zijn boek een geheel eigen visie op de noodzaak van Creatief Ondernemen en Sprankelend Inspireren.

Inspiratie

Omdat plezier en gedrevenheid in het werk centrale boodschappen zijn in `En nu laat ik mijn baard staan', werd het boek aangeboden aan vakbondsvoorzitter Agnes Jongerius en inspirerend ondernemer Bernhard van Oranje. De onthulling van het boek wordt door de auteur beschouwd een betekenisvolle gebeurtenis. Leen Zevenbergen (voorheen topman van onder meer Origin en Roccade) markeert hiermee het begin van een nieuwe beweging door Nederland, die een doorbraak uit het huidige klimaat forceert. Het is nodig dat de echte ondernemers uit het keurslijf breken en de passie terugbrengen.

Unieke onderneming

De lancering vond plaats op een toepasselijke locatie: het `under construction'-terrein van Dutch Water Dreams in Zoetermeer. Dutch Water Dreams is een uniek ondernemend bedrijf, met oprichter Tobias Walraven als het sprekende voorbeeld van de ondernemer-van-de-toekomst. Dutch Water Dreams is een in Europa uniek wildwatersportcomplex met extreme sports zoals flowboarden, bodyboarden, raften en kanoën. Het complex omvat een wildwaterbaan gerealiseerd naar voorbeeld van de Olympische Spelen van Beijing 2008. Dutch Water Dreams is een recreatief hoogtepunt, maar vooral ook een topsportcentrum. De accommodaties zijn vanaf 23 oktober 2006 in gebruik.

Nieuw: wildwaterworkshop

Tijdens de boekpresentatie werd bekendgemaakt dat Tobias Walraven en Leen Zevenbergen in een uniek samenspel de spetterende workshop `Ondernemen of Verzuipen' hebben ontwikkeld. Dit is een speciaal seminar voor iedereen die ondernemer is of ervan droomt dat te worden; en voor iedereen die ondernemend(er) wil worden.
Achterliggende gedachte is dat sprankelend ondernemerschap aanstekelijk werkt. Door mee te beleven wat pur sang ondernemers hebben ervaren, komt de inspiratie bovendrijven. Deze wildwaterworkshop snijdt urgente thema's aan die bepalend zijn voor onze gezamenlijke toekomst.

Als je niet doorzet, verzuip je. Om dat te ervaren, wordt `Ondernemen of Verzuipen' afgesloten met een sensationele ervaring op de wildwaterbaan. Alle deelnemers aan de workshop hebben de gelegenheid om onder deskundige leiding van een gespecialiseerd instructeur de wildwaterbaan van Dutch Water Dreams te ervaren.

`Ondernemen of Verzuipen' is een seminar op topniveau. Bedoeld voor aanstormende ondernemers en iedereen die zich daaraan spiegelt. Directies, management teams, besturen en talenten vinden in `Ondernemen of Verzuipen' een inspirerende combinatie van kennisoverdracht, visie, verdieping, infotainment en teambuilding. Er zijn inmiddels twaalf data gepland voor `Ondernemen of Verzuipen'. Meer informatie over deze wildwaterworkshop via Margret Winter, project manager, tel. 030 - 22 99 182 of e-mail Margret@ondernemenofverzuipen.nl. Kijk ook op de afzonderlijke website www.ondernemenofverzuipen.nl.

Nieuws en achtergronden over Leen Zevenbergen en zijn boek:
www.ennulaatikmijnbaardstaan.nl

Inmiddels is Leen Zevenbergen gestart met een persoonlijke weblog. Via www.leenzevenbergen.nl wil de auteur graag de discussie aangaan met lezers en zijn inzichten verder verdiepen.





Leen Zevenbergen