Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 12 april 2006

Proteq nederlands davis cup team speelt thuis tegen tjechiË

Zojuist heeft in Londen de loting plaatsgevonden voor het promotie/degradatie duel voor de Davis Cup. Het Proteq Nederlands Davis Cup Team speelt op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september 2006 een thuiswedstrijd tegen Tjechië. De winnaar van dit duel is in 2007 verzekerd van een plaats in de wereldgroep. De KNLTB maakt zo snel mogelijk bekend waar en op welke ondergrond de wedstrijd wordt gespeeld.

Davis Cup captain Tjerk Bogtstra: "We zijn blij dat we wederom een thuiswedstrijd spelen, maar het wordt een zware dobber. Tjechië heeft een sterk team, dus de loting is wat dat betreft ongunstig voor ons. Desalniettemin wordt het een interessante uitdaging."

Ook Martijn Kabbes van hoofdsponsor Proteq Direct is verheugd dat we thuis spelen. "Tjechië is een gerenommeerde tegenstander en lastig te verslaan. Dat het duel in Nederland gespeeld wordt is een voordeel vanwege ons fantastische publiek. Samen met de mannen van captain Bogtstra moet het publiek ervoor zorgen dat het Proteq Nederlands Davis Cup Team ook volgend jaar weer in de wereldgroep mag uitkomen. Het is in ieder geval een duel om naar uit te kijken!"

De complete loting ziet er als volgt uit:

Spanje - Italië
Slowakije - België
Zwitserland - Servië en Montenegro
Nederland - Tjechië
Roemenië - Korea
Zweden - Brazilië
Oostenrijk - Mexico
Duitsland - Thailand